Grillede asparges med parmesan og olivenolie

Med foråret kommer asparges-sæsonen! Vi elsker simple retter med få gode råvarer og masser af velsmag. Nyd de grillede grønne asparges toppet med parmesan, nødder og en god græsagtig olivenolie. En delikat og nem forårsbebuder.

Antal
4 personer

Arbejdstid
15 min

Tid i alt
15 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
God ekstra jomfru olivenolie, fx vores Monva olivenolie
Top evt. med et par dråber fløjlsblød lagret balsamico fra Modena

Fra markedet
2 bundter grønne asparges, skyllede, tørrede
50 g hasselnødder, groft hakkede
50 g parmesan, i tynde flager
400 g sprøde babysalatblade, skyllede
Saften fra 1/4 citron
Friskkværnet peber og flagesalt efter behag

Asparges, O&CO opskrift

Sådan gør du

Knæk de træede ender af aspargesene, hvor du mærker det "naturlige" knæk. Enderne kan du evt. gemme til hjemmelavet grøntsagsboullion, ellers kasseres de. 

Vend aspargesene i olivenolie. Varm en grillpande op, og grill aspargesene i et par minutter. De skal tage farve, men stadig være lækre og sprøde. 

Anret babysalatbladene og de grillede asparges på et fad.

Top med hakkede nødder og parmesanflager.

Vend olivenolien forsigtigt i salaten, og smag til med citronsaft, friskkværnet peber og flagesalt efter smag. Top evt. med et par dråber rigtig god balsamico, der spiller genialt sammen med de andre råvarer.

Bon appétit!

Vild med gode, nemme salater? Prøv også vores opskrift på farverig salat med oliven og smilende æg