Grillede asparges med parmesan og olivenolie

Med foråret kommer asparges-sæsonen! Vi elsker simple retter med få gode råvarer og masser af velsmag. Nyd de grillede grønne asparges toppet med parmesan, nødder og en god græsagtig olivenolie. En delikat og nem forårsbebuder!


DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERSONER

2 bundter grønne asparges, skyllede, tørrede
50g hasselnødder, groft hakkede
50g parmesan, i tynde flager
400g sprøde babysalatblade, skyllede
God ekstra jomfru olivenolie, fx vores Monva olivenolie
Saften fra 1/4 citron
Friskkværnet peber og flagesalt efter behag

Top evt. med et par dråber fløjlsblød lagret balsamico fra Modena

Asparges, O&CO opskrift

SÅDAN GØR DU

Knæk de træede ender af aspargesene, hvor du mærker det "naturlige" knæk. Enderne kan du evt. gemme til hjemmelavet grøntsagsboullion, ellers kasseres de. 

Vend aspargesene i olivenolie. Varm en grillpande op, og grill aspargesene i et par minutter. De skal tage farve, men stadig være lækre og sprøde. 

Anret babysalatbladene og de grillede asparges på et fad.

Top med hakkede nødder og parmesanflager.

Vend olivenolien forsigtigt i salaten, og smag til med citronsaft, friskkværnet peber og flagesalt efter smag. Top evt. med et par dråber rigtig god balsamico, der spiller genialt sammen med de andre råvarer.

Bon appetite!

Vild med gode, nemme salater? Prøv også O&CO opskriften Farverig salat med oliven og smilende æg