Nem caprese salat med tomat og mozzarella

Nem Caprese salat med tomat og mozzarella, opskrift fra Oliviers & Co

Tomater. Vi elsker de søde, syrlige røde tomater, der sammen med cremet mozzarella og frisk basilikum udgør en af de mest enkle og smagfulde salater: Caprese. 

Den traditionelle 'Caprese' salat har sit navn efter den lille ø, Capri, der ligger som en lille perle i Napoli-bugten på Italiens sydvestlige kyst. Vi foretrækker den klassiske, rustikke og helt simple Caprese-udgave med solmodne tomater, bøffelmozzarella og frisk basilikum toppet med en god, græsagtig olivenolie, salt og peber. Prikken over i'et er et par dråber lagret balsamico, der giver en fløjlsblød og syrlig sødme til salaten.

Spis caprese-salaten lige som den er eller brug den som frisk tilbehør.

Antal
4-6 personer
Arbejdstid
10 min
Tid i alt
10 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
God olivenolie, fx vores lækre olivenolie med frisk basilikum eller en græsagtig ren olivenolie, fx Sabino Leone fra Puglia
Lagret balsamico, fx vores lagrede øko balsamico

Fra markedet
500 g modne blomme- eller cherrytomater (brug gerne forskellige farver og sorter)
250 g mozzarella (gerne bøffelmozzarella)
1 bundt frisk basilikum
Flagesalt
Friskkværnet peber

Sabino Leone ekstra jomfru olivenolie 500ml og 250ml, Oliviers & co

Sådan gør du

Skyl tomaterne og skær dem i mundrette stykker.

Riv mozzarellaen i rustikke stykker. 

Skyl og slyng basilikumbladene og pluk bladene fra den groveste del af stilken.

Anret tomater, mozzarellastykker og basilikumblade på et fad.

Top med olivenolie, balsamico, flagesalt og lidt friskkværnet peber.

Servér med det samme. Gerne i selskab med et glas kølig hvidvin og lækkert brød til.

Bon appétit 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳 

Elsker du nemme opskrifter med god olivenolie? Prøv også vores opskrift på grillet asparges med parmesan og græsagtig olivenolie.