Græskar gratin med svampe- og trøffelcreme

Græskar gratin, opskrift fra Oliviers & Co

Her får du opskriften på græskargratin med svampe- og trøffelcreme, der kombinerer efterårets bedste smage i en smeltende og lækker ret. Skøn som fyldig forret, som hovedret eller som en del af en dejlig buffet.

Vi serverer den med en simpel spinatsalat med raffineret røget olivenolie.

Antal
6 personer

Arbejdstid
15 min

Tid i alt
1 time 10 min 

Ingredienser

Hos Oliviers & Co
2 spsk Karl Johan svampe- og trøffelcreme
2 spsk Røget olivenolie eller ekstra jomfru olivenolie
1 spsk Balsamico eddike
Havsalt

På markedet
1 græskar
300 g babyspinat
250 ml piskefløde
2 æg
50 g parmesan
Muskatnød, revet
Friskkværnet peber

Græskar gratin, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Sæt en stor gryde over med et par centimeter vand i bunden og lidt salt og bring i kog.

Vask græskarret grundigt og tør det. Skræl ikke græskarret, men skær det i kvarte og fjern frøene. Skær derefter græskarret i både med skræl. Læg græskarbådene i en sigte eller dampindsats, placer den i gryden og damp græskarbådene under låg i 10 minutter.

Forvarm ovnen til 180°C.

I en skål blandes æggene, 2 spsk Karl Johan svampe- og trøffelcreme og piskefløde. Smag til med salt og peber, hæld i et olieret ovnfast fad, tilsæt græskarskiverne, drys med revet parmesan og lidt muskatnød. Du kan også portionsanrette i mindre ovnfaste skåle, som vist.

Bag i cirka 35-40 minutter, til græskarret er mørt.

Server med babyspinat vendt i røget olivenolie eller ekstra jomfru olivenolie og balsamicoeddike.

Bon appétit!

Prøv også opskriften på spicy græskarsuppe med trøffelolie og timian, som vi har fået lov at dele fra dygtige Ditte Ingemann