Fyldt perlehøne à la France

Franskmændene elsker perlehønen for dens delikate og underspillede smag af vildt – og de kender naturligvis kunsten at tilberede den fine fugl, så den bliver saftig: den franske hemmelighed er cremet fyld baseret på friskost.
Her får du vores opskrift på en festlig fyldt perlehøne à la France. Servér den med dit favorittilbehør, fx kålsalat, bagte rodfrugter eller (som vist her) bagte vinterfrugter.
I opskriften har vi brugt vores franske kryddersalt udviklet til retter med kød, suveræn fransk ekstra jomfru olie og gourmet eddike som smagsgivere til det cremede fyld og det sprøde skind.
|
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 40 min
|
Tid i alt 2 timer 25 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Ekstra jomfru olivenolie, fx økologisk Domaine Salvator
3 spsk skovbæreddike
Kryddersalt til kød
Fra markedet
1 perlehøne, klargjort
2 løg, skrællede og skåret i både
2 æbler, skyllede og skåret i både
4 spsk rosiner
2 spsk hasselnødder, hakkede
30 g smør
Til fyld:
1 cremet friskost
1 dl mælk
1 æg
100 g pølse, grofthakket
2 spsk valnødder, hakkede
4 spsk rosiner
4 skiver daggammelt brød u/skorpe

Sådan gør du
Forvarm ovnen på 210°C.
Rør friskost, mælk og æg sammen i en skål og læg brødet i blød i blandingen. Bland derefter pølse, nødder, rosiner og skovbæreddike i skålen. Fyld blandingen i den klargjorte perlehøne og bind åbningen sammen.
Læg fuglen i et ildfast fad med de snittede løg og æbler, top med olivenolie, lidt smør og kryddersalt, og kom så fadet i ovnen.
Efter 60 min: sænk varmen til 180°C og hæld et glas vand og 1 spsk skovbæreddike i bunden af fadet. Steg videre i yderligere 30 min, tilsæt så rosiner og hasselnødder i fadet og steg videre i 15 min.
Tag fadet ud og skær for. Anret på 4 tallerkner med lidt ekstra olivenolie og kryddersalt på toppen. Serveres varm, evt. med en kålsalat, ovnbagte rodfrugter eller vinterfrugter som tilbehør.
Bon appétit!
Prøv også den franske klassiker røget andebryst i vores opskrift på salat med lynstegt andebryst