Fyldt perlehøne à la France
Franskmændene elsker perlehønen for dens delikate og underspillede smag af vildt – og de kender naturligvis kunsten at tilberede den fine fugl, så den bliver saftig: den franske hemmelighed er cremet fyld baseret på friskost.
Her får du vores opskrift på en festlig fyldt perlehøne à la France. Servér den med dit favorittilbehør, fx kålsalat, bagte rodfrugter eller (som vist her) bagte vinterfrugter.
I opskriften har vi brugt vores franske kryddersalt udviklet til retter med kød, suveræn fransk ekstra jomfru olie og gourmet eddike som smagsgivere til det cremede fyld og det sprøde skind.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 40 min
|
Tid i alt 2 timer 25 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Ekstra jomfru olivenolie, fx økologisk Domaine Salvator
3 spsk skovbæreddike
Kryddersalt til kød
Fra markedet
1 perlehøne, klargjort
2 løg, skrællede og skåret i både
2 æbler, skyllede og skåret i både
4 spsk rosiner
2 spsk hasselnødder, hakkede
30 g smør
Til fyld:
1 cremet friskost
1 dl mælk
1 æg
100 g pølse, grofthakket
2 spsk valnødder, hakkede
4 spsk rosiner
4 skiver daggammelt brød u/skorpe
Sådan gør du
Forvarm ovnen på 210°C.
Rør friskost, mælk og æg sammen i en skål og læg brødet i blød i blandingen. Bland derefter pølse, nødder, rosiner og skovbæreddike i skålen. Fyld blandingen i den klargjorte perlehøne og bind åbningen sammen.
Læg fuglen i et ildfast fad med de snittede løg og æbler, top med olivenolie, lidt smør og kryddersalt, og kom så fadet i ovnen.
Efter 60 min: sænk varmen til 180°C og hæld et glas vand og 1 spsk skovbæreddike i bunden af fadet. Steg videre i yderligere 30 min, tilsæt så rosiner og hasselnødder i fadet og steg videre i 15 min.
Tag fadet ud og skær for. Anret på 4 tallerkner med lidt ekstra olivenolie og kryddersalt på toppen. Serveres varm, evt. med en kålsalat, ovnbagte rodfrugter eller vinterfrugter som tilbehør.
Bon appétit!
Prøv også den franske klassiker røget andebryst i vores opskrift på salat med lynstegt andebryst