Dumplings med svampe i krydret suppe
Der er intet, der varmer så dejligt som en skål dampende og lækker suppe. Her får du vores nemme opskrift på en virkelig lækker og let krydret suppe med svampe-dumplings, der giver ekstra varme fra den berømmede madagascarpeber. Så kan de kolde dage bare komme :-)
Protip 👩🏻🍳 👨🏻🍳 Suppen er et lækkert eksempel på, hvordan du nemt kan lave velsmagende hjemmelavet suppe med god olivenolie, eddike/balsamico og kan bruges som inspiration til at smagsgive mange andre bouillon-supper.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 35 min
|
Tid i alt 35 min
|
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
1 tsk skovbæreddike
2 spsk balsamico med madagascarpeber
Ekstra jomfru olivenolie
Fra markedet
16 stk dumpling wrappers (fås i din lokale asiatiske butik og i mange velassorterede supermarkeder)
200 g svampe, fx østershatte, hakkede
2 stk forårsløg, skåret i julienne
1 L grøntsags- eller hønsebouillon
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Steg svampene på en varm pande i lidt olivenolie og 2 spsk balsamico med madagascarpeber, til væden fra svampene er fordampet, og balsamicoen er let karamelliseret.
Fugt kanterne på den første dumpling wrapper, læg 1 spsk svampe på den ene halvdel af dejen. Top med et par strimler forårsløg, og fold den anden halvdel over, så dejen formes som en halvmåne. Pres kanterne sammen, så fyldet holdes på plads. Gentag med de resterende 15 dumpling wrappers.
Damp eller kog dine dumplings i ca 6 min, og giv bouillonen et opkog til den er helt varm.
Bland 2 spsk olivenolie med 1 spsk skovbæreddike i en lille skål og stil til side.
Når du er klar til at servere: Hæld den dampende varme bouillon i fire skåle og fordel fire dumplings i hver skål. Top med olie/eddikedressingen og lidt friskkværnet peber.
Bon appétit!
Prøv også vores opskrift på cremet blomkålssuppe med grillede skalotteløg, balsamico og trøffel