Grillet blæksprutte med cherrytomater

Opskrift grillet blæksprutte med cherrytomater, Oliviers & Co

Med denne ret er middelhavsstemningen garanteret! Måske til en særlig anledning eller ekstra forkælelse – og hvis du kan få de friske blæksprutter hos din fiskehandler. Opskriften er så nem, som når middelhavskøkkenet er bedst: få, men suveræne og simple råvarer.

Blæksprutter er en lidt overset spise i Danmark, og det er egentligt synd, for vi har den jo i vores farvande, og mange af os nyder den med stor velbehag, når vi får den serveret under de sydlandske himmelstrøg. 

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min
Tid i alt 1 time 30 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
1 spsk honning & ingefæreddike
1 spsk Piment d'Espelette
God græsagtig olivenolie, fx klassisk, græsk ekstra jomfru olivenolie

Fra markedet
2 fed hvidløg, pillede og knuste
ca. 600 g rengjort frisk skånsomt fanget blæksprutte (spørg din fiskehandler)
500 g cherrytomater på stilk, skyllede (forsigtigt, så tomaterne ikke falder af stilkene)

Grillet blæksprutte med cherrytomater, O&Co opskrift

Sådan gør du

Skyl blæksprutterne med rent vand, tør og rids dem. Skær dem i 2-3 cm firkanter og læg dem i et fad.

Rør marinaden godt sammen af de knuste hvidløg, honning & ingefæreddiken, piment d'espelette peber og 3 spsk olivenolie. Hæld marinaden over blæksprutterne, dæk fadet og lad dem marinere i 1 time i køleskabet.

Varm en pande op til høj varme med 2 spsk olivenolie, og steg tomaterne på stilk i ca 10 min (5 min på hver side). Tag dem af panden og stil til side.

Tag blæksprutterne op af marinaden og lad dem dryppe af (gem marinaden). Steg dem over høj varme i ca 1 min på hver side. De skal endelig kun steges ganske kort, da kødet ellers bliver gummiagtig.

Tag blæksprutterne af panden og hold dem varme. Tilsæt resten af ​​marinaden til panden og reducer 2-3 min. Læg igen blæksprutten og tomater i panden for at give dem et sidste boost i et par sekunder.

Tilsæt flagesalt og friskkværnet peber efter smag og server straks.

Bon appétit!

 

Prøv også den fantastiske opskrift på jomfruhummer med ramsløgssmør fra vores gastro-ven Mathias Silberbauer fra Silberbauers Bistro