Bagt torskefilet med citron, ingefær og sesamfrø

Denne opskrift på ovnbagt torskefilet er så nem og smagfuld – og det er marinaden af citronolivenolie, intens ingefæreddike og urtesalt, der er hele hemmeligheden. Og så bliver retten lavet en papillote: både fisk og tilbehør pakkes ind i bagepapir. Nemt og så hyggeligt, når den dampende pakke serveres ved bordet.

Antal
3 personer

Arbejdstid
15 min

Tid i alt
1 time 10 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Olivenolie med citron
Intens ingefær eddike
Blå kryddersalt til fisk

Fra markedet
3 torskefileter
2 squash
1 bundt forårsløg
3 store tomater
1 citron (økologisk, usprøjtet)
Sesamfrø
Friskkværnet peber

Opskrift bagt torskefilet en papillotte med citron, ingefær og sesam, Oliviers & Co

Sådan gør du

Bland marinaden i en skål eller beholder, hvor fisken kan marinere: Rør 4 spsk  citronolivenolie, 3 spsk ingefæreddike og 1 tsk blå kryddersalt sammen. Læg fisken i marinaden – sørg for at vende den godt, så fisken er dækket af marinaden. Læg låg eller film over og lad afkøle i køleskab i 30 min.

Imens klargøres grøntsagerne: Skær tomaterne i skiver. Skræl squashene og skær dem i fine tern. Hak forårsløgene i fine strimler. Skær citronen i skiver.

Forvarm ovnen til 200 C.

Når fisken er færdigmarineret, samler du din papillote: Læg squash og tomatskiver midt på et stykke bagepapir. Derefter fisken – husk at marinaden skal gemmes. Læg citronskiver og snittet forårsløg på toppen og slut af med at hælde marinaden over det hele, inden du lukker papilloten.

Du kan vælge at samle én papillotte med alle ingredienserne som vist her. Du kan også fordele ingredienserne i portionsanrettede papilloter med en filet i hver, så hver gæst får sin egen lille pakke.

Bag papillotten midt i ovnen i ca 20 min. Åbn den forsigtigt, og drys med sesamfrø, lidt friskkværnet peper og havsalt inden servering.

Servér straks, evt. med kartoffelmos eller et godt surdejsbrød til.

Voilà og bon appétit!

Prøv også vores opskrift på laks en papillote med lækker pistaciepesto