Sprød pizza bianco med grønt

Opskrift sprød pizza bianco med grønt, Oliviers & Co

Denne super enkle pizza bianco hylder tre fantastiske ingredienser: årstidens dugfriske grøntsager, smeltet ost og god olivenolie. Alle tre kommer helt til sin ret i skøn forening – simpelt og godt. Pizzaen er både en dejlig frokostret, god som appetizer og som hovedret serveret med en fyldig salat.

Protip: Opskriften kan varieres med mange slags grøntsager og er også skøn, hvis du har forskellige mindre rester grøntsager og ost. Brug gerne, hvad du har ved hånden!

Du kan lave dejen i forvejen og lade den hæve i køleskabet natten over. Brug fuldkornsdurum-mel, hvis du ønsker en grovere bund.

Antal 2 personer
Arbejdstid 55 min Tid i alt 2 timer 40 min

Ingredienser

Pizzadej (en god basis til alle slags pizza)
2 dl koldt vand
10 g gær
2 tsk salt
2 spsk god olivenolie, fx vores La Classique ekstra jomfru olivenolie
ca. 200 g mel, tipo 00
100 g durum-mel

Fyld
100 g mascarpone
2 spsk creme fraiche
2 spsk god olivenolie, fx vores økologiske italienske hvidløgsolie med sort peber
Revet frisk parmesan
Flagesalt og friskkværnet peber
Årstidens grønt, fx:
1 rødløg, skrællet og skåret i tynde både
2 forårsløg, vasket og skåret i tynde ringe på skrå
1/2 squash, vasket og skåret i tynde skiver, gerne på mandolinjern
4-5 cherrytomater, vasket og skåret i både
Lidt frisk spinat eller grønkål, let dampet
Gode oliven, udstenede, fx vores grønne græske agrinou oliven i olie og oregano
Frisk basilikum

Opskrift pizza bianco med årstidens grønt og olivenolie, Oliviers & Co

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en stor røreskål. Tilsæt derefter halvdelen af durum-melet og rør godt. Herefter tilsættes 1 spsk olivenolie og salt, og der røres godt. Til sidst tilsættes resten af durum-melet og tipo 00 melet lidt efter lidt, til dejen er samlet og lige netop slipper skålen og kan æltes. Ælt godt, til dejen er glat og smidig. Form dejen til en kugle og læg den i skålen. Fordel 1 spsk olivenolie på dejens overflade, og lad den hæve under klæde til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Når dejen er hævet, æltes den igennem og samles igen til en kugle, der skal hvile under klæde på køkkenbordet i 30 min, gerne på et stykke bagepapir.

Forvarm ovnen til 220°.

Rul dejen tynd ud, gerne direkte på bagepapiret – du skal endelig ikke ælte den først!

Bland mascarpone, creme fraiche og 1 spsk olivenolie i en lille skål og smag til med flagesalt og friskkværnet peber. Fordel blandingen på pizzabunden. Læg derefter grøntsagerne på og slut af med revet parmesan.

Bag pizzaen i den varme ovn i ca. 10-15 min. Hold godt øje – alle ovne er forskellige.

Dryp med god olivenolie og evt. lidt ekstra parmesan og basilikum lige inden servering.

Bon appétit! 

Se også vores opskrift på sprød løgtærte med 3 slags ost og salat med grillede rødbeder her