Vaniljesmåkager med figen & melon marmeladefyld

Opskrift vaniljesmåkager med figen og melon marmeladefyld, Oliviers & Co

Lækre hjemmebagte småkager er den dejligste lille luksus, du kan give til dine nærmeste og til dig selv. Her får du vores nemme opskrift på de fineste vaniljesmåkager med skønt figen og melon marmeladefyld.

Vores franske marmelader har et højt frugtindhold, og det giver ikke blot en fantastisk smag, men også en god fast konsistens, der gør dem ideelle som fyld i bagværk. 

Protip 👩🏻‍🍳 👨🏻‍🍳 Vores småkagedej indeholder selvfølgelig lidt god olivenolie, der giver dejen ekstra smidighed og småkagerne fine smagsnoter og sprødhed. Brug den også som god grundopskrift til andre småkager. 

Antal 12 stk
Arbejdstid 25 min Tid i alt 1 time 10 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
1 spsk olivenolie, fx La Classique ekstra jomfru olivenolie
1 tsk vaniljeekstrakt, fx økologisk vaniljeekstrakt fra Mette Ravn (svarer til ca 
½ vaniljestang)
Figen- og melonmarmelade

Fra markedet
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g blødt smør i tern
75 g rørsukker
1 æg
60 g flormelis
Vaniljesmåkager med figenfyld, O&Co opskrift

Sådan gør du

Rør mel og bagepulver sammen i en stor skål. Tilsæt smør og smuldr sammen med melet til en ensartet grynet masse. Tilsæt rørsukker og rør godt sammen.

Tilsæt æg, olivenolie og vaniljeekstrakt, og rør til dejen samler sig. Ælt kun dejen kortvarigt, til den er helt glat og smidig. Lad den hvile i køleskab i mindst 30 min.

Forvarm ovnen til 180°C.

Rul dejen ud på en meldrysset overflade til ca ½ cm tykkelse og udstik småkagerne – gerne med en hjerteformet udstiksform som på billedet. Udstik et lille hul i midten af halvdelen som på billedet. Læg dem så samlet på en bageplade med bagepapir.

Bag småkagerne i ca 8-10 min – de er færdige, når kanterne begynder at blive gyldne og midten stadig lys. Hold godt øje – alle ovne er forskellige.

Lad småkagerne køle helt af på en rist. Læg 1 tsk figen- og melonmarmelade på halvdelen af småkagerne, og læg den anden halvdel på med en let pres, så de samles fint.

Drys småkagerne med lidt flormelis før servering og server med gløgg, friskbrygget kaffe eller the.

Bon appétit!

 

Prøv også vores nemme opskrift på chocolate chip cookies med nødder og olivenolie