Rosa gravad laks med sauce grenade

Rosa gravad laks med sauce grenade, opskrift fra Oliviers & Co

Den skønne nordiske tradition for gravad laks får et lækkert rosa twist med denne opskrift med granatæble og rødbede. Vores granatæbleeddike og grøn citronolie giver den dejlige fede laks et perfekt sødt og syrligt modspil.

Den smukke ret er både fin som forret, på et flot frokostbord eller en buffet.

Nb! Opskriften er nem og ikke tidskrævende, men laksen skal marinere i køleskabet i 48 timer.

Antal 4 personer Arbejdstid 20 min Tid i alt 48 timer

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
3 spsk granatæbleeddike
1 tsk økologisk grøn citronolie

Fra markedet
500 g lakseside uden skind/ben
1 lille rå rødbede, skyllet/skrællet og revet i strimler
1 granatæble
100 g rørsukker
300 g groft salt
3 dl creme fraiche
1 knivspids rosa peber
Flagesalt

Rosa gravad laks med sauce grenade, O&Co opskrift

Sådan gør du

2 dage før:

Bland rødbedestrimlerne med salt og sukker i en skål. Tilsæt granatæbleeddiken og kerner og saft fra et halvt granatæble (opbevar den anden halvdel i køleskabet). Hæld halvdelen af blandingen i et fad, placér laksesiden ovenpå og dæk den helt til med resten af blandingen. Dæk fadet med film og sæt det i køleskabet i 48 timer.

På serveringsdagen:

Tilbered saucen ved at piske creme fraiche sammen med grøn citronolie, rosa peber og saften fra det andet halve granatæble (gem kernerne til pynt). 

Tag laksen op af marinaden og fjern rødbedestrimlerne. Lad den dryppe af. Skær den i tynde skiver og anret på tallerkner med saucen ved siden af. Top med granatæblekerner og lidt flagesalt.

Bon appétit!

Prøv også vores opskrift på stegt laks med hasselback kartofler.