Tomattærte med krydderurtesalat

Tomattærte med krydderurtesalat, opskrift fra Oliviers & Co

Tærter er bare fantastiske. De smager skønt varme fra ovnen, er lækre i picnickurven, og er man så heldig, at der er en rest fra dagen før, er det den lækreste nemme frokostret. Tærten er i virkeligheden nærmest blevet bedre dagen derpå.

Her får du vores opskrift med bagte tomater og peberfrugter og en dejlig krydderurtesalat med olie & eddikedressing. Brug de bedste solmodne tomater og peberfrugter og årstidens friske krydderurter, så smager tærten allerbedst.

 

Antal
4 personer
Arbejdstid
25 min
Tid i ovnen
30 min

Ingredienser

Tærtedej (en god basis til alle slags tærter)
175 g hvedemel
75 g fuldkornshvedemel
0,75 dl olivenolie, fx en af vores klassiske olivenolier
0,75-1 dl vand
1 tsk salt

Til fyld:
6 modne tomater, skyllede, tørrede og skåret i chunky skiver
2 røde peberfrugter, rensede og skåret i chunky strimler
1 spsk sennep
2 spsk grøn eller sort oliventapenade, fx vores grønne provence tapenade 
50 g friskrevet parmesan
2 kviste rosmarin

Til krydderurtesalat:
4 slags krydderurter, vasket, tørret og grofthakket, fx
1/2 bundt kørvel
1 bundt estragon
1 bundt forårsløg
1 bundt dild

Til dressing:
2 spsk god olivenolie, fx vores klassiske franske ekstra jomfru olivenolie
1 spsk pink hvidløgseddike eller pink grape eddike
Flagesalt, fx vores Ebro-delta flagesalt
Friskkværnet peber

Tomattærte med krydderurter og geraniumeddike, O&Co opskrift

Sådan gør du

Bland mel og salt i en skål. Hæld olivenolien i, og bland den godt ind i melet.

Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt forsigtigt sammen i en skål, til du har en lind dej. Undgå at ælte dejen for hårdt – på den måde får du en mere luftig og sprød tærtebund.

Dæk dejen til og sæt den på køl i mindst 30 min.

Forvarm ovnen til 190° C.

Læg tomat-skiver og peberfrugt-strimler i et ovnfad med bagepapir, dryp med olivenolie og drys med flagesalt. Bag i ca. 15 min, og sæt til side.

Skru ovnen ned til 180° varmluft. Tryk dejen ud i en smurt tærteform. Prik tærtebunden med en gaffel hist og her og forbag den i ovnen 8-10 min til den er lys gylden. Tag derefter den forbagte tærtebund ud af ovnen. 

Fordel sennep og grøn tapenade på tærtebunden, drys med parmesan, anret de bagte tomater og peberfrugter ovenpå. Drys med rosmarin og bag i 30 min eller indtil tærten er gyldenbrun. Hold godt øje, alle ovne er forskellige.

Til dressingen røres olivenolie, eddike, kryddersalt og friskkværnet peber godt sammen i en lille skål.

Bland de grofthakkede krydderurter i en skål og vend dressingen i.

Server tærten varm eller kold sammen med krydderurtesalaten.

Bon appétit!

 

Vild med tærte? Prøv også opskriften på Provence-klassikeren pissaladière med taggiasca oliven fra vores gastro-ven kokken Mathias Silberbauer