Sommerbær med lemon curd, olivenolie og biscotti

Opskrift dessert med sommerbær, lemon curd, olivenolie og biscotti, Oliviers & Co

Modne danske bær er den bedste sommerspise, og i denne nemme dessert bliver de smukke røde jordbær og hindbær fremhævet af god olivenolie, en frugtagtig eddike og lemon curd. 

Bær-desserten får selskab af de skønne dobbeltbagte toscanske biscotti-småkager med mandler, som du får opskriften på her, så du selv kan bage de lækre italienske godbidder. Sprøde udenpå og med lidt bid i midten, er de perfekte til at dyppe i den frugtige, syrlige og søde sauce i denne dessert.

Protip! Hjemmebagte småkager er luksus, men skal det være ekstra nemt, kan du i stedet købe de italienske biscotti i en god kvalitet og servere som vist.

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min Tid i alt 1 time 50 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Lemon curd
4-8 tsk floral olivenolie, fx Domaine La Chevaliere
Frugtig eddike, fx skovbæreddike

På markedet
500 g jordbær
250 g hindbær

Til biscotti
150 g sukker
100 g hvedemel
100 g hele mandler med skal
60 g mandelmel
1/2 tsk bagepulver
1 æg

Jordbær & hindbærdessert med olivenolie, ribs- og granatæbleeddike, lemon curd og biscotti, O&Co opskrift

Sådan gør du

Start med at bage dine biscotti:

Forvarm ovnen til 220°C.

Drys bordpladen generøst med mel, hæld alle ingredienserne undtagen de hele mandler ovenpå og bland, til du har en ensartet dej. Tilsæt mandlerne, og bland dem godt ind. Del dejen i to, og tril derefter til to aflange stænger af ca 3 cm tykkelse, og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Bag stængerne i 15-20 min – de vil sætte sig og flade lidt ud under bagningen. Tag dem ud og sænk ovnens temperatur til 100°C. Lad stængerne køle lidt af, mens ovnvarmen sænkes. Skær dem i skiver af 2 cm, placer dem på bagepladen med bagepapir, og bag derefter i ca 50 min, til de er sprøde og gyldne. Husk at holde øje – alle ovne er forskellige.

Lad dine biscotti afkøle på en rist.

Desserten samles lige inden servering:

Klargør bærrene – skyl dem, nip jordbærrene og skær dem i mindre mundrette størrelser.

Fordel et par gode skefulde lemon curd i 4 fine glas, anret de klargjorte jordbær og hindbær ovenpå, og dryp med floral olivenolie – ca 1-2 tsk på hver portion – og lidt frugtig eddike.

Server straks med til sprøde biscotti småkager til. 

Bon appetit!

 

Prøv også vores opskrift på jordbærtærte med mandelflager