Sommerbær med lemon curd, olivenolie og biscotti

Modne danske bær er den bedste sommerspise, og i denne nemme dessert bliver de smukke røde jordbær og hindbær fremhævet af god olivenolie, en frugtagtig eddike og lemon curd. 

Bær-desserten får selskab af de skønne dobbeltbagte toscanske biscotti-småkager med mandler, som du får opskriften på her, så du selv kan bage de lækre italienske godbidder. Sprøde udenpå og med lidt bid i midten, er de perfekte til at dyppe i den frugtige, syrlige og søde sauce i denne dessert.

Protip! Hjemmebagte småkager er luksus, men skal det være ekstra nemt, kan du i stedet købe de italienske biscotti i en god kvalitet og servere som vist.

Jordbær & hindbærdessert med årets sommer olivenolie og eddike med ribs og granatæble fra Oliviers & Co

Årets limited edition sommer olivenolie og sommer eddike fås i sommersættet, som du finder her

DET SKAL DU BRUGE (4 pers)

500 g jordbær
250 g hindbær
Lemon curd
4-8 tsk sommer olivenolie
Sommer eddike med ribs og granatæble

Til biscotti
150 g sukker
100 g hvedemel
100 g hele mandler med skal
60 g mandelmel
1/2 tsk bagepulver
1 æg

Jordbær & hindbærdessert med olivenolie, ribs- og granatæbleeddike, lemon curd og biscotti, O&Co opskrift

SÅDAN GØR DU

Start med at bage dine biscotti:

Forvarm ovnen til 220°C.

Drys bordpladen generøst med mel, hæld alle ingredienserne undtagen de hele mandler ovenpå og bland, til du har en ensartet dej. Tilsæt mandlerne, og bland dem godt ind. Del dejen i to, og tril derefter til to aflange stænger af ca 3 cm tykkelse, og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Bag stængerne i 15-20 min – de vil sætte sig og flade lidt ud under bagningen. Tag dem ud og sænk ovnens temperatur til 100°C. Lad stængerne køle lidt af, mens ovnvarmen sænkes. Skær dem i skiver af 2 cm, placer dem på bagepladen med bagepapir, og bag derefter i ca 50 min, til de er sprøde og gyldne. Husk at holde øje – alle ovne er forskellige.

Lad dine biscotti afkøle på en rist.

Desserten samles lige inden servering:

Klargør bærrene – skyl dem, nip jordbærrene og skær dem i mindre mundrette størrelser.

Fordel et par gode skefulde lemon curd i 4 fine glas, anret de klargjorte jordbær og hindbær ovenpå, og dryp med sommer olivenolie – ca 1-2 tsk på hver portion – og lidt sommereddike med ribs og granatæble.

Server straks med til sprøde biscotti småkager til. 

Bon appetit!

 

Prøv også vores opskrift på jordbærtærte med mandelflager

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder