Sprød løgtærte med tre slags ost og urter
Der er ikke noget dejligere end duften af varm tærte, der lige er kommet ud af ovnen. Kombinationen af sprød tærtedej, smeltede, gode oste og karamelliserede løg dufter og smager ganske enkelt himmelsk.
Vi holder meget af at bruge gode råvarer i sæson til at give serveringen velsmag og rod i årstiden. Her får du vores opskrift på løgtærte med tre slags oste og urter. På billedet har vi toppet ekstra op med vores skønne rødløgschutney, som er luksus – men ikke et absolut must. Opskriften fungerer fantastisk i sig selv 😊
Et lille tip 👨🏻🍳 Tærten kan snildt laves et par dage i forvejen. Den bliver næsten bare bedre.
Antal
4 personer |
Arbejdstid
35 min |
Tid i alt
1 time 10 min |
Ingredienser
Tærtedej (en god basis til alle slags tærter)
175 g hvedemel
75 g fuldkornshvedemel
0,75 dl olivenolie, fx La Classique
0,75-1 dl vand
1 tsk salt
Tærtefyld og salat
4-5 løg, skrællet og skåret i både eller ringe og skilt godt ad
3 hele æg
2 dl crème fraîche
1 spsk dijon sennep
50 g cremet gedeost
40 g parmesan, friskrevet
100 g feta, i tern
3 spsk god olivenolie, fx vores La Classique olivenolie
1 spsk god hvidvinseddike, fx vores pink hvidløgseddike
2 kviste urter, fx timian, skyllet og plukket
200 g urter eller blandet salat, skyllet
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål. Hæld olivenolien i, og bland den godt ind i melet.
Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt forsigtigt sammen i en skål til du har en lind dej. Undgå at ælte dejen for hårdt – på den måde får du en mere luftig og sprød tærtebund.
Dæk dejen til og sæt den på køl i mindst 30 min.
Forvarm ovnen til 180° varmluft. Tryk dejen ud i en tærteform eller en ovnklar stegepande. Prik tærtebunden med en gaffel hist og her og forbag den i ovnen 10-12 min til den er lys gylden. Tag den bagte tærtebund ud af ovnen.
Mens tærtebunden forbages: Steg 2/3 af løgbådene på en varm pande med olivenolie i 3-4 min. Sørg for at skille løgene godt fra hinanden, så alle lag bliver stegt.
Fordel fetatern og stegte løg jævnt på den forbagte tærtebund. Rør creme fraiche, sennep, æg og gedeost sammen i en skål med en knivspids salt og hæld massen over de stegte løg og fetaen. Drys parmesan på toppen og sæt tærten i ovnen på 180°. Sæt stopuret til 25 min. Ovne er forskellige, så kig gerne til tærten i ny og næ.
Når tærten har fået en gyldenbrun kulør i ovnen (ca 25-30 min) tages tærten ud. Lad den hvile minimum 10 min og gerne længere.
Vend de friske urter/salatblade, olivenolie, hvidvinseddike og lidt flagesalt.
Servér løgtærten toppet med den friske urtesalat. Bon appétit 😋