Selleri & kartoffelsuppe med trøffel

Selleri-kartoffelsuppe med trøffel, opskrift fra Oliviers & Co

Luksuriøs og fløjlsblød suppe med perfekt kombination af cremet selleri og kartoffel og sommertrøffel og et par dråber sort trøffelolie, der forstærker rodfrugternes smag. 

Skøn varmende suppe-forkælelse og flot gæstemad. Opskriften passer til 4 til forret og 2-3 som hovedret serveret med godt brød og god olivenolie at dyppe i.

Tip! Du kan også lave suppen med jordskokker – eller eksperimentere med andre rodfrugter.

Antal 2-4 personer
Arbejdstid 20 min Tid i alt 40 min

Ingredienser

Hos Oliviers & Co
Sort trøffelolie
1 glas sommertrøfler i olivenolie
Peber mix
Fleur de sel

På markedet
1 lille knoldselleri (ca. 600 g)
2 kartofler
1 skalotteløg
40 g smør
500 ml grøntsags- eller kyllingebouillon
150 ml piskefløde

Selleri-kartoffelsuppe med trøffel, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Skræl selleri og kartofler og skær i tern, hak skalotteløg fint, og sauter det hele i smør i 5 minutter.

Tilsæt bouillonen, og lad det simre forsigtigt i 30 minutter, indtil rodfrugterne er møre.

Blend suppen, rør fløden i, og smag til med salt og peber.

Hæld suppen i fine skåle, top med et par skiver sommertrøffel, dryp med et par dråber sort trøffelolie, og server straks.

Bon appétit!