Selleri & kartoffelsuppe med trøffel

Luksuriøs og fløjlsblød suppe med perfekt kombination af cremet selleri og kartoffel og sommertrøffel og et par dråber sort trøffelolie, der forstærker rodfrugternes smag.
Skøn varmende suppe-forkælelse og flot gæstemad. Opskriften passer til 4 til forret og 2-3 som hovedret serveret med godt brød og god olivenolie at dyppe i.
Tip! Du kan også lave suppen med jordskokker – eller eksperimentere med andre rodfrugter.
|
Antal 2-4 personer
|
Arbejdstid 20 min | Tid i alt 40 min |
Ingredienser
Hos Oliviers & Co
Sort trøffelolie
1 glas sommertrøfler i olivenolie
Peber mix
Fleur de sel
På markedet
1 lille knoldselleri (ca. 600 g)
2 kartofler
1 skalotteløg
40 g smør
500 ml grøntsags- eller kyllingebouillon
150 ml piskefløde

Sådan gør du
Skræl selleri og kartofler og skær i tern, hak skalotteløg fint, og sauter det hele i smør i 5 minutter.
Tilsæt bouillonen, og lad det simre forsigtigt i 30 minutter, indtil rodfrugterne er møre.
Blend suppen, rør fløden i, og smag til med salt og peber.
Hæld suppen i fine skåle, top med et par skiver sommertrøffel, dryp med et par dråber sort trøffelolie, og server straks.
Bon appétit!