Cremet courgette-suppe med pesto verde & pinjekerner

Courgetter, zucchini eller squash – kært barn har mange navne!
Her får du opskriften på en lækker, cremet courgettesuppe smagt til med pesto verde af frisk basilikum og friskost og toppet med basilikumolie, creme fraiche og et par ristede pinjekerner.
Skøn, grøn og velsmagende – til en varmende frokost, som hovedret med godt brød og god olivenolie til at dyppe i eller som smuk forret.
|
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 20 min | Tid i alt 30 min |
Ingredienser
Hos Oliviers & Co
Økologisk pesto verde
Basilikumolivenolie
Klassisk italiensk olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
På markedet
1 kg courgetter
100 g friskost, fx gedeost, feta eller flødeost
Creme fraiche
Pinjekerner, let ristede

Sådan gør du
Skær courgetterne i tykke skiver, sauter dem i en gryde med en smule olivenolie, og hæld derefter vand på, til courgetterne er dækket cirka to tredjedele.
Kog i cirka 20 minutter.
Hæld det i en blender, tilsæt en generøs spiseskefuld pesto og friskosten, og blend derefter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Juster mængden af vand, så du får den konsistens, du ønsker, afhængigt af om du foretrækker en suppe eller en cremet grøntsagspuré. Smag evt. til med mere pesto verde, havsalt og friskkværnet peber.
Server i skåle (gerne varme), dryp med basilikumolie, top med en teskefuld creme fraiche og et par ristede pinjekerner. Server straks.
Bon appétit!