Tøm køleskabet salat med ovnbagte grøntsager
Kender du det med en grøntsagsskuffe fyldt med grøntsager, som du ikke lige får brugt?
Denne skønne salat er en nem måde at tilberede sunde smagfulde grøntsager på. Og du kan bruge lige, det du har i køleskabet, og dermed stoppe madspild og tilmed spare på madkontoen.
Kombinationen af friske salatblade og krydderurter, lækre ovnbagte grøntsager og god græsagtig olivenolie smager virkelig godt.
Salaten er perfekt til både frokost og aftensmad, serveret fx med bønnefrikadeller, fisk, fugl eller kød på siden.
Brug de grøntsager du lige har i køleskabet - fx rodfrugter, løg, porrer, broccoli, blomkål og græskar. Vi har lavet eksemplet med gulerødder, squash, rødløg og broccoli, men dem kan du sagtens bytte ud.
Salaterne kan også være alle mulige slags, fx romaine, hovedsalat eller feldsalat.
Protip: Også god som frokostsalat, evt. med lidt friskrevet parmesan, et smilende æg og godt brød.
DET SKAL DU BRUGE (TIL 4 PERS.)
4 gulerødder, skyllet og skåret i stænger2 squash, gerne forskellige slags afhængig af sæson, skyllet og skåret i chunky skiver
2 rødløg, pillet og skåret i tynde både
1 broccoli, skyllet og delt i små buketter, brug også stokken skåret i grove tern
100g ruccola, skyllet
100g spæde salatblade, skyllet
2 håndfulde krydderurter, fx dild og kørvel
4 spsk hvidløgsolie, fx vores økologiske hvidløgsolie med sort peber
2 tsk kryddersalt, fx vores kryddersalt til pasta og salat
2 spsk eddike, fx vores hvidvinseddike fra Modena
2 spsk græsagtig olivenolie, fx vores guldvinder Il Fornacino
SÅDAN GØR DU
Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
Fordel gulerødder, squash, rødløg og broccoli på en bradepande med bagepapir eller i et ovnfast fad. Vend grøntsagerne i hvidløgsolie og kryddersalt og bag dem i ovnen, til de er gyldne i kanterne, ca 20-30 min. Hold godt øje, alle ovne er forskellige.
Anret de de bagte grøntsager på et fad eller 4 tallerkener oven på ruccola, spæde salatblade og toppet med friske krydderurter. Top med hvidvinseddike, græsagtig olivenolie og et lille drys kryddersalt. Server straks.
Bon appetit!
Find mere inspiration til flere lækre salater blandt vores opskrifter her