Tøm køleskabet salat med ovnbagte grøntsager

Tøm køleskabet salat med ovnbagte grøntsager, opskrift fra Oliviers & Co

Kender du det med en grøntsagsskuffe fyldt med grøntsager, som du ikke lige får brugt?

Denne skønne salat er en nem måde at tilberede sunde smagfulde grøntsager på. Og du kan bruge lige, det du har i køleskabet, og dermed stoppe madspild og tilmed spare på madkontoen. 

Kombinationen af friske salatblade og krydderurter, lækre ovnbagte grøntsager og god græsagtig olivenolie smager virkelig godt.

Salaten er perfekt til både frokost og aftensmad, serveret fx med bønnefrikadeller, fisk, fugl eller kød på siden.

Brug de grøntsager du lige har i køleskabet – fx rodfrugter, løg, porrer, broccoli, blomkål og græskar. Vi har lavet eksemplet med gulerødder, squash, rødløg og broccoli, men dem kan du sagtens bytte ud. 

Salaterne kan også være alle mulige slags, fx romaine, hovedsalat eller feldsalat.

Protip: Også god som frokostsalat, evt. med lidt friskrevet parmesan, et smilende æg og godt brød.

Antal 4 personer
Arbejdstid 15 min Tid i alt 45 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
4 spsk hvidløgsolie
2 tsk kryddersalt, fx vores kryddersalt til pasta og salat
2 spsk eddike, fx vores hvidvinseddike fra Modena
2 spsk græsagtig olivenolie, fx vores Il Fornacino

Fra grøntsagsskuffen – eller markedet, fx
4 gulerødder, skyllet og skåret i stænger
2 squash, skyllet og skåret i chunky skiver
2 rødløg, skåret i tynde både
1 broccoli, skyllet og delt i små buketter, brug også stokken skåret i grove tern
100 g ruccola, skyllet
100 g spæde salatblade, skyllet
2 håndfulde krydderurter, fx dild og kørvel

Salat med ovnbagte grøntsager, Oliviers & Co opskrift

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.

Fordel gulerødder, squash, rødløg og broccoli på en bradepande med bagepapir eller i et ovnfast fad. Vend grøntsagerne i hvidløgsolie og kryddersalt og bag dem i ovnen, til de er gyldne i kanterne, ca 20-30 min. Hold godt øje, alle ovne er forskellige.

Anret de de bagte grøntsager på et fad eller 4 tallerkener oven på ruccola, spæde salatblade og toppet med friske krydderurter. Top med hvidvinseddike, græsagtig olivenolie og et lille drys kryddersalt. Server straks.

Bon appétit!

 

Find mere inspiration til flere lækre salater blandt vores opskrifter her