Roulade med chokolade & hasselnøddecreme

Chokokalde hasselnødde jule roulade, opskrift fra Oliviers & Co

Roulade – også kendt som Bûche de Noël eller Yule Log – er en klassisk fransk juledessert. Her får du vores opskrift, der er nemmere at lave, end man måske skulle tro.

Noget af det, der kan drille, når man laver roulade, er at røre en chokolademousse med den helt rette konsistens. Skal der husblas i? Hvordan temperer jeg chokoladen i vandbad? Men det behøver du ikke bekymre dig om i denne opskrift.

Her rører vi nemlig den uimodståelige chokolademousse af vores lækre chokolade- og hasselnøddecreme, flødeskum og mascarpone – og rouladen er selvfølgelig bagt med skøn olivenolie! 

Antal
6-8 personer

Arbejdstid
20 min

Tid i alt
1 time 

Ingredienser

Hos Oliviers & Co
½ dl juleolivenolie
1 glas crunchy hasselnøddecreme
1 knivspids havssalt

På markedet
120 g sukker + en knivspids
4 æg
30 g rismel
30 g kastanjemel
40 g majsmel
400 g mascarpone
2 dl fløde

Roulade med chokolade og hasselnøddecreme, opskrift fra Oliviers & Co

 

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 grader, tag bagepladen ud og beklæd den med et stykke bagepapir.

Skil æggeblommerne fra hviderne, og sæt hviderne til side.

Pisk æggeblommerne med sukkeret, indtil massen bliver hvid. Sigt de tre slags mel og vend det i massen. Tilsæt olivenolie og en knivspids salt.

Pisk æggehviderne stive med en knivspids sukker, og vend dem derefter forsigtigt i dejen.

Fordel dejen jævnt på bagepapiret i en rektangulær form, ca. 30 x 40 cm. Bag den i ovnen i 11 min. Tag forsigtig roulade-dejen af bagepapiret og læg den på en rent fugtigt viskestykke, så snart den kommer ud af ovnen, og mens den stadig er varm. Rul forsigtig dejen om sig selv og lad den køle af pakket ind i viskestykket.

Lav moussen, mens dejen køler af. Pisk fløden til flødeskum, og pisk derefter mascarponen deri. Vend hasselnøddecremen deri.

Rul rouladen ud, når den er kølet helt af, og fordel halvdelen af moussen jævnt på rouladen, bortset fra på kanten ca 1 cm. Rul rouladen sammen og sæt den på køl i 30 min.

Skær enderne af, læg den resterende mousse i sprøjtepose og dæk rouladen. Sæt den på køl igen indtil servering.

Bon appétit!

Trifli med appelsin, hasselnødde- og chokoladecreme og mascarponeflødeskum, opskrift fra Oliviers & Co

Prøv også vores opskrift på trifli med appelsin og nødde & chokoladecreme