Macarons med citron, pistacie og appelsin

Opskrift macarons med pistacie, lemon curd og appelsinmarmelade fra Oliviers & Co
Opskrift af: Marie Havnø Frank

Macarons er lækre til kaffen og smukke at servere til gæstebud. Med søde spreads og marmelade fra Oliviers & Co har du skønt fyld af bedste kvalitet med suveræn smag lige ved hånden. Du skal bare bage skallerne og fylde dem :) 

Her får du opskriften på de små macarons med pistaciecreme, appelsinmarmelade og lemon curd. Den er udviklet af dygtige Marie Havnø Frank. Mums!
Protip! Vores søde spreads og marmelader er ideelle som fyld i alle slags kager.
Antal 30 macarons
Arbejdstid 40 min Tid i alt 3 timer 20 min

Ingredienser

Til macaronskallerne

Step 1
140 g sukker
50 g vand
55 g æggehvider

Step 2
150 g mandelmel
150 g flormelis
55 g æggehvide
Pastafarve (opskriften er lavet til 1 farve, men du kan altid selv justere og lave flere farver)


Til fyld fra Oliviers & Co

Klassisk pistaciecreme
Økologisk marmelade med appelsin
Lemon curd

opskrift macarons oliviers og co dessert

Sådan gør du

Step1
Først skal du lave en marengsmasse. Kog vand og sukker til en sirup, der måler 118C på et sukkertermometer. Imens pisker du æggehviderne til stift, blankt skum, og når siruppen er klar, hældes den i en tynd stråle forsigtigt i æggehviderne, mens du pisker kraftigt. Pisk til en blank marengs og fortsæt med at piske, til skålen føles afkølet.

Step 2
Sigt mandelmel og flormelis i en ny skål og bland æggehvide og pastafarve i. Vend 1/3 af marengsen i for at løsne mandelmassen efterfulgt af den resterende marengs, til marengsmassen er lind, men fast. Find evt. guides til macaronage på youtube.

Fyld i en sprøjtepose med rund glat tyl og sprøjt macarons på en bageplade beklædt med bagepapir eller silikonemåtte. Lad tørre i 30 minutter og bag ved 150C i 10-12 minutter.

Lad dem køle helt af, inden de fjernes fra bagepapiret og lægges sammen med pistaciecreme, appelsinmarmelade og/eller lemon curd. Lad de færdige macarons hvile i køleskab før servering i mindst 2 timer og meget gerne fra dagen før.