Fyldte squash
Disse fine squash fyldes med lækker krydret fars af spanske chipolatas og merquez lammepølser. Retten tilberedes med vores koriander olivenolie, der passer perfekt til den mellemøstligt inspirerede ret.
Antal |
Arbejdstid |
Tid i alt |
Ingredienser
Fra Oliviers & CoOlivenolie med koriander
1 spsk sort tapenade
La Classique olivenolie
På markedet
4 runde squash
1 løg, finthakket
2 chipolatas (spanske krydderpølser)
2 merguez pølser (krydrede lammepølser)
1 æg
1 håndfuld persille, hakket
1 finthakket fed hvidløg
Sådan gør du
Vask de runde squash grundigt, skær toppen af, grav indmaden ud med en teske, hak den fint og sæt til side.
Damp eller kog de hele squash i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Varm en pande op på mellemvarme med to spsk olivenolie og brun løget.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Tag kødet ud af de to slags pølser og bland det i en skål sammen med den finthakkede indmad fra squashene og det brunede løg.
Rør æg, hakket persille, tapenade, hvidløg, salt og friskkværnet peber i farsen og bland godt.
Fyld de afdryppede squash med farsen, sæt toppen på og læg dem i et ovnfast fad.
Top generøst med olivenolie med koriander og bag i ovnen i 40 min., dryp indimellem squashene med stegeskyen fra fadet.
Server fx med godt brød og grillede cherrytomater. Dryp lidt ekstra olivenolie med koriander over de fyldte squash lige inden servering.
Bon appétit!
Vild med ovnbagte grøntsager? Prøv også vores opskrift på aubergine med feta og timian