Pinsa – 7 slags fyld til din romerske pizza

Pinza er romernes svar på en let og hurtig pizza med den unikke dej med hvede og rismel og en lang fermentering, som giver sprød yderside og blød inderside.
Du kan toppe din pinsa med dit favoritpizzafyld, og det tager kun 10 minutter, før duften af nybagt pizza spreder sig.
Perfekt som antipasti og snack til flere og et let måltid til 1-2 personer til frokost eller aftensmad, måske med en lille salat på siden.
Her får du inspiration til lækkert fyld, både de klassiske og de sæsonbetonede varianter 😋

Antal 1-2 personer
|
Arbejdstid 10 min | Tid i alt 10 min |
Ingredienser
7 slags fyld
KLASSISK ITALIENSK PINSA (udelad parmaskinken for en vegetarisk version)
Topping inden bagning:
Økologisk Salsa Pizza Pasta tomatsauce
Frisk mozzarella
Revet parmesan
Frisk topping efter bagning:
Parmaskinke (udelad for en vegetarisk version)
Rucola
Cherrytomater, friske eller semi-dried
Burrata
Basilikumolie
Basilikumblade
Friskkværnet peber
VEGETARISK MIDDELHAVS-PINSA
Topping inden bagning:
Basilikumpesto
Frisk mozzarella
Squash i tynde strimler
Ovnbagte peberfrugter
Rødløg i tynde skiver
Frisk topping efter bagning:
Burrata
Citronolie
Basilikumblade
Friskkværnet peber

PINSA DEL MAR
Topping inden bagning:
Økologisk Salsa Pizza Pasta tomatsauce
Frisk mozzarella
Tun
Rødløg i tynde skiver
Taggiasca eller Tanche oliven, udstenede og grofthakkede
Herbes de Provence
Frisk topping efter bagning:
Ekstra jomfru olivenolie
Friskkværnet peber
VINTER PINSA
Topping inden bagning:
Gedeost
Pære i tynde skiver
Valnødder, grofthakkede
eller
Kartoffel i tynde skiver
Revet Gruyere
Rosmarinkviste
Frisk topping efter bagning:
Ekstra jomfru olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
FORÅRS PINSA
Topping inden bagning:
Ricotta
Asparges, artiskok og/eller squash
Frisk topping efter bagning:
Feta, smuldret
Frisk mynte
L'Extraverte olivenolie
Friskkværnet peber
SOMMER PINSA
Topping inden bagning:
Creme fraiche eller græsk yoghurt
Revet parmesan
Nektariner, fersken og/eller figen i tynde skiver
Frisk topping efter bagning:
Burrata
Sommerolie
Friskkværnet peber
EFTERÅRS PINSA
Topping inden bagning:
Mascarpone
Butternut squash i tynde skiver
Svampe, grofthakkede
Hasselnødder, grofthakkede
Frisk topping efter bagning:
Trøffelolie
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du
Tilføj topping efter eget valg, præcis som på pizza eller focaccia.
Bag pinsaen færdig i en forvarmet ovn på 220-250 grader varmluft i 5-6 min.
Tag pinsaen ud af ovnen, når den er færdigbagt og afslut med frisk topping efter eget valg inden servering.
Bon appétit!
