Pinsa – 7 slags fyld til din romerske pizza

Pinsa – opskrift på 7 slags fyld til din romerske pizza

Pinza er romernes svar på en let og hurtig pizza med den unikke dej med hvede og rismel og en lang fermentering, som giver sprød yderside og blød inderside.

Du kan toppe din pinsa med dit favoritpizzafyld, og det tager kun 10 minutter, før duften af nybagt pizza spreder sig.

Perfekt som antipasti og snack til flere og et let måltid til 1-2 personer til frokost eller aftensmad, måske med en lille salat på siden.

Her får du inspiration til lækkert fyld, både de klassiske og de sæsonbetonede varianter 😋

Pinsa til frokost, tapas, nem aftensmad, 7 slags fyld, Oliviers & Co
Antal 1-2 personer
Arbejdstid 10 min Tid i alt 10 min

Ingredienser

Pinsa

7 slags fyld

KLASSISK ITALIENSK PINSA (udelad parmaskinken for en vegetarisk version)

Topping inden bagning:
Økologisk Salsa Pizza Pasta tomatsauce
Frisk mozzarella
Revet parmesan

Frisk topping efter bagning:
Parmaskinke (udelad for en vegetarisk version)
Rucola
Cherrytomater, friske eller semi-dried
Burrata
Basilikumolie
Basilikumblade
Friskkværnet peber

VEGETARISK MIDDELHAVS-PINSA

Topping inden bagning:
Basilikumpesto
Frisk mozzarella
Squash i tynde strimler
Ovnbagte peberfrugter
Rødløg i tynde skiver

Frisk topping efter bagning:
Burrata
Citronolie
Basilikumblade
Friskkværnet peber

Pinza med squash og rucola, Oliviers & Co

PINSA DEL MAR

Topping inden bagning:
Økologisk Salsa Pizza Pasta tomatsauce
Frisk mozzarella
Tun
Rødløg i tynde skiver
Taggiasca eller Tanche oliven, udstenede og grofthakkede
Herbes de Provence

Frisk topping efter bagning:
Ekstra jomfru olivenolie
Friskkværnet peber

VINTER PINSA

Topping inden bagning:
Gedeost
Pære i tynde skiver
Valnødder, grofthakkede

eller

Kartoffel i tynde skiver
Revet Gruyere
Rosmarinkviste

Frisk topping efter bagning:
Ekstra jomfru olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber

FORÅRS PINSA

Topping inden bagning:
Ricotta
Asparges, artiskok og/eller squash

Frisk topping efter bagning:
Feta, smuldret
Frisk mynte
L'Extraverte olivenolie
Friskkværnet peber

SOMMER PINSA

Topping inden bagning:
Creme fraiche eller græsk yoghurt
Revet parmesan
Nektariner, fersken og/eller figen i tynde skiver

Frisk topping efter bagning:
Burrata
Sommerolie
Friskkværnet peber

EFTERÅRS PINSA

Topping inden bagning:
Mascarpone
Butternut squash i tynde skiver
Svampe, grofthakkede
Hasselnødder, grofthakkede

Frisk topping efter bagning: 
Trøffelolie
Havsalt
Friskkværnet peber

Pinsa med tomatsauce, skinke, mozzarella og basilikum olivenolie fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Tilføj topping efter eget valg, præcis som på pizza eller focaccia.

Bag pinsaen færdig i en forvarmet ovn på 220-250 grader varmluft i 5-6 min.

Tag pinsaen ud af ovnen, når den er færdigbagt og afslut med frisk topping efter eget valg inden servering.

Bon appétit!

Pinsa med squash, feta, rucola og olivenolie, surdejspizzabund fra Oliviers & Co