Butternut squash suppe

Opskrift på butternut squash suppe med ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

Cremet, varmende suppe i den smukkeste gyldne efterårsfarve. Perfekt efter en dejlig tur ud i efterårslandskabet.

Denne opskrift er så nem, og den varme skål suppe kan stå på bordet på lidt over en halv time.

Vælg din eget topping – vi giver suppen ekstra varme med et drys piment d'Espelette, som klæder butternut så godt.

Antal 2-3 personer
Arbejdstid 25 min Tid i alt 35 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
La Classique ekstra jomfru olivenolie

På markedet
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 butternut squash uden kerner skåret i tern
7 dl grøntsagsbouillon
2 dl æblemost
1 spsk honning
½ tsk karrypulver
1 knivspids kanel
Havsalt
Friskkværnet peber
1 dl piskefløde

Pynt: Fx ristede græskarkerner, snittet forårsløg, piment d'Espelette

Butternut squash suppe, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Varm lidt olivenolie op i en stor gryde ved middelhøj varme.

Tilsæt løg og steg under omrøring, til løgene er klare. Tilsæt hvidløg og steg videre et kort øjeblik – pas på, at hvidløget ikke branker.

Tilsæt butternut squash, grøntsagsbouillon, æblemost, honning, karrypulver, kanel, salt og peber og bring det hele i kog under omrøring. Læg låg på og lad suppen simre i ca. 15 min eller indtil butternut squashen er mør.

Brug forsigtigt en stavblender direkte i gryden eller blend i en almindelig blender, til suppen er glat og cremet. Kom suppen tilbage i gryden, hvis du har blendet på en almindelig blender.

Rør lidt fløde i og varm forsigtigt igennem – pas på det ikke koger, så fløden skiller. Hold evt. lidt fløde tilbage til pynt.

Smag suppen til med lidt salt og friskkværnet peber.

Anret i dybe tallerkner eller skåle og pynt med en tynd stråle fløde, lidt hakket forårsløg, et drys piment d'Espelette og et par dråber ekstra jomfru olivenolie.

Server straks med godt brød til.

Bon appétit!