Orangemousse med mandarinolivenolie

Opskrift orangemousse med mandarinolivenolie fra Oliviers & Co

Server en lækker, cremet orangemousse som afslutning på et hyggeligt måltid i godt selskab. En skøn frugtig og nem dessert, der kan laves i forvejen, og som får det sidste pift fra den velsmagende mandarinolivenolie.

Antal 4 personer
Arbejdstid 25 min Tid i alt  2 timer 25 minutter

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Mandarinolivenolie

Fra markedet
250 g mascarpone
80 g sukker
2 æg
2 økologiske appelsiner, saften og skallen
2 dadler, finthakkede

Opskrift på orangemousse med mandarinolivenolie fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Bland saften og skallen af en appelsin med halvdelen af sukkeret (40 g) i en lille gryde og varm op på medium varme under omrøring i et par minutter, indtil sukkeret er opløst og saften tykner til en sirup. Stil til side og lad siruppen afkøle.

Del æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret (40 g). Tilføj den afkølede sirup. Pisk mascarponen i blandingen, til den er glat. Rør de finthakkede dadler i.

Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i blandingen. Hæld moussen i fine glas og sæt på køl i mindst 2 timer.

Før servering anrettes moussen med saft og revet skal af den anden appelsin, og moussen dryppes til sidst med lidt mandarinolivenolie. Server afkølet som den er eller med små sprøde, søde kager.

Bon appétit!

Prøv også vores opskrift på citrus og marengsdessert