Mozzarella med syltet citronskal

Mozzarella med syltet citronskal, opskrift fra Oliviers & Co

I denne opskrift er mozzarella parret med en perfekt kombination af klassiske italienske smage: italiensk olivenolie fra Puglia, syltede citronskaller og bruschetta-krydderi med tomat, basilikum og hvidløg. Server som den skønneste antipasti sammen med sprøde grønne salater og godt brød. Eller brug retten som tilbehør til en middag i godt selskab.

Vidste du, at mozzarellaen har spredt ren oste-glæde i århundreder – helt tilbage til de pilgrimme, der først fik "mozza" tilbudt sammen med et stykke brød af San Lorenzo-klosterets 1100-tals-munke i den syditalienske Campania-region.

Protip! For mozzarella gælder det, at jo friskere, den er, jo bedre. Kan du få fat på frisk bøffel-mozzarella, er det ekstra luksus. Du kan også sagtens bruge den mere cremede burrata til denne opskrift. 

Antal 4 personer
Arbejdstid 45 min Tid i alt 3 timer

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Klassisk italiensk olivenolie
Bruschetta krydderi

Fra markedet
4-5 stk frisk mozzarella eller burrata
3 økologiske citroner
15 g sukker
Friskkværnet peber

Opskrift på mozzarella med citron confit og klassisk italiensk olivenolie fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Minimum 3 timer før servering:

Skræl citronerne med en lille skarp kniv eller skræller. Vær omhyggelig med kun at få den gule del af skallen med og intet af den hvide bitre del (gem de skrællede citroner til at presse saft i næste trin). Læg skallen i blød i koldt vand i 2 timer. Dræn og skær skallen i fine, tynde strimler. Læg strimlerne i en lille gryde med koldt vand og bring gryden til kogning. Dræn derefter og gentag processen endnu engang. Læg de drænede strimler til side.

Pres saft af 2 af citronerne og hæld den i en lille gryde sammen med sukkeret. Bring gryden i kog, hæld strimlerne i og kog i 10-15 min. Tag gryden af ​​varmen og lad den køle af.

1/2 time før servering:

Tag mozzarellaen ud af køleskabet og lad den få stuetemperatur, før du dræner den godt og anretter den på et fad med den de syltede citronskaller, en generøs mængde italiensk olivenolie og friskkværnet peber.

Drys til sidst med bruschetta-krydderiet og server straks med ristet brød.

Bon appétit!

 

Prøv også vores opskrift på super-grønne bruschetta med squash, mozzarella og hjemmelavet pesto