Aubergine med feta og timian

Grillet aubergine med feta og timian, opskrift fra Oliviers & Co

Kombinationen af aubergine, feta, god olivenolie og timian bringer straks smagsløgene på en rejse til skønne Grækenland.

I denne opskrift får auberginerne masser af smag fra en nem marinade og den smeltede, grillede feta. Auberginerne er perfekte som vegetarisk hovedret med en grøn salat og lidt godt brød og olivenolie på siden, som tilbehør eller som lækkert indslag i en buffet.

 Antal 4 personer
Arbejdstid 20 min
Tid i alt 3 timer 15 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
2 spsk ekstra jomfru olivenolie, fx klassisk græsk olivenolie
4 spsk citronolivenolie
2 spsk rødvinseddike, fx lagret rødvinseddike med timian
1 lille håndfuld sorte Kalamata oliven, udstenede og finthakkede
2 tsk kryddersalt til pasta og salater

Fra markedet
4 mellemstore auberginer, skyllede og halverede
200g god feta, smuldret i grove stykker
1 bundt frisk timian, skylletMarineret, grillet aubergine med feta, O&Co opskrift

Sådan gør du

Rør alle ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål: 4 spsk citronolie, 2 spsk rødvinseddike, 1 håndfuld finthakkede kalamata oliven og 2 tsk kryddersalt.

Skær et ternet mønster i de halverede auberginer med en skarp kniv og læg dem i et ovnfad. Hæld marinaden over og lad auberginerne marinere tildækkede 2 timer i køleskabet.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Bag dem midt i ovnen i ca 35 min til de er næsten møre. Prik i dem løbende med en gaffel og hold godt øje med at de ikke brænder på – alle ovne er forskellige.

Tag auberginerne ud og fordel feta og timiankvistene over. Sæt fadet i ovnen i yderligere ca 12-15 min eller indtil osten er smeltet uden at løbe for meget. Tænd til sidst ovnens grill-funktion i ca 3-4 min – hold godt øje og tag fadet ud, når auberginerne og osten er let gyldne i toppen.

Dryp med et par dråber god olivenolie og et par dråber timianeddike lige inden servering.

Bon appétit!

Prøv også vores opskrift på tomatsalat med agurk, oliven og grillet feta.