Aubergine med feta og timian

Kombinationen af aubergine, feta, god olivenolie og timian bringer straks smagsløgene på en rejse til skønne Grækenland! I denne opskrift får auberginerne masser af smag fra en nem marinade og den smeltede, grillede feta. Auberginerne er perfekte som vegetarisk hovedret med en grøn salat og lidt godt brød og olivenolie på siden, som tilbehør eller som lækkert indslag i en buffet.

DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.

4 mellemstore auberginer, skyllede og halverede
200g god feta, smuldret i grove stykker
1 bundt frisk timian, skyllet
2 spsk god ekstra jomfru olivenolie, fx vores græske olivenolie

Til marinade:
4 spsk god olivenolie, fx vores lækre citronolivenolie
2 spsk god rødvinseddike, fx vores lækre lagret rødvinseddike med timian
1 lille håndfuld sorte Kalamata oliven, udstenede og finthakkede
2 tsk kryddersalt til pasta og salater

Marineret, grillet aubergine med feta, O&Co opskrift

SÅDAN GØR DU

Rør alle ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål.

Skær et ternet mønster i de halverede auberginer med en skarp kniv og læg dem i et ovnfad. Hæld marinaden over og lad auberginerne marinere tildækkede 2 timer i køleskabet.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Bag dem midt i ovnen i ca 35 min til de er næsten møre. Prik i dem løbende med en gaffel og hold godt øje med at de ikke brænder på – alle ovne er forskellige.

Tag auberginerne ud og fordel feta og timiankvistene over. Sæt fadet i ovnen i yderligere ca 12-15 min eller indtil osten er smeltet uden at løbe for meget. Tænd til sidst ovnens grill-funktion i ca 3-4 min – hold godt øje og tag fadet ud, når auberginerne og osten er let gyldne i toppen.

Dryp med et par dråber god olivenolie og et par dråber timianeddike lige inden servering.

Bon appetit!

Prøv også vores opskrift på tomatsalat med agurk, oliven og grillet feta.

 

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV
Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden
Ja tak til at modtage nyhedsbrev fra OLIVIERS & CO

O&CO nyheder