Tomatsalat med agurk, oliven og grillet feta

Sommeren kalder på hygge, lækre råvarer og god mad i godt selskab. Og for os er sommeren lig med skønne salater og grill. 

Her får du vores opskrift på en dejlig og simpel sommersalat med friske grønne tomater (hvis du ikke kan få grønne, bruger du bare de dejlige røde), agurk, grillet feta, oliven og den lækreste sommerdressing med grøn citronolie og balsamico.

Salaten fungerer perfekt som en let frokost, antipasti eller sammen med andre lækre sager fra grillen, fx en grillet majskolbe med trøffelolie og flagesalt 😋

Antal
6 personer

Arbejdstid
20 min

Tid i alt
20 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
4-5 spsk grøn citronolie
1-2 spsk balsamico, fx vores klassiske balsamico
Ca 150 g grønne oliven, fx vores skønne græske Agrinou oliven 

Fra markedet
8-12 grønne tomater
1 agurk
6 skiver fetaost, ca. 1/2 cm hver 
Saften af ​​en frisk citron
Flagesalt og friskkværnet peber
1 lille bundt frisk oregano

Recipe-grøn-tomatsalat-med-grillet-feta-oliviersogco-2

Sådan gør du

Forvarm ovnen på grill 200° eller tænd op i grillen.

Skær tomaterne i fine både og agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, hvis du har sådan et.

Marinér fetaen med lidt grøn citronolie og læg skiverne på en bageplade med bagepapir i ovnen i ca 10-15 min – eller på 2 lag sølvpapir på grillen.

Anret tomatbåde, agurkeskiver, oreganoblade og oliven på seks fine tallerkner.

Rør grøn citronolie, balsamico og lidt flagesalt op i en lille skål og fordel dressingen over hver tallerken.

Tag fetaen ud af ovnen eller af grillen, når den er gyldensprød i kanterne.

Læg en skive feta på hver tallerken og afslut med et par dråber balsamico og friskkværnet peber. Serveres straks.

Bon appétit.

Elsker du nemme salater med skønne tomater? Prøv også vores opskrift på Caprese med tomat og mozzarella.