Makrel marineret med citronolie, granatæble eddike og kryddersalt
Her får du en delikat opskrift med den dejlige sunde makrel, der nemt får velsmag fra økologisk olivenolie med citron, granatæble eddike og kryddersalt til fisk.
Den syrlige citronolie, sødmefyldte granatæble eddike og kryddersalt med højt indhold af krydderurter klæder den fede makrel med det sprøde skind på en saftig bund af squash.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 25 min | Tid i alt 1 time |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Granatæbleeddike
Olivenolie med citron
Kryddersalt til fisk
Fra markedet
1 fed hvidløg, presset
1 tsk fintrevet frisk ingefær
8 klargjorte makrelfileter
2-3 squash, skåret i tynde strimler
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Hæld 3 spsk granatæbleeddike i en lille gryde med presset hvidløg og revet ingefær, og lad det varme op ved svag varme.
Tilsæt 8 spsk økologisk olivenolie med citron og 1 tsk kryddersalt til fisk, rør godt sammen, tag marinaden af varmen og lad den afkøle.
Skyl og dup de klargjorte makrelfileter, og læg dem i et fad med skindsiden opad. Hæld marinaden over og dæk med husholdningsfilm. Lad makrelfileterne marinere på køl i 45 minutter.
Gør imens squashstrimlerne klar – snit dem fint, gerne på langs på et mandolinjern, og vend dem i lidt olivenolie.
Varm ovnen op på grill, og placer de afdryppede makrelfileter i en bradepande med skindsiden op. Grill makrelfileterne i ca 5 min eller til de lige netop er gennemstegte, og skindet er sprødt.
Anret squash og makrelfileter på 4 tallerkner, dryp med citronolivenolie, lidt granatæbleeddike, kryddersalt og friskkværnet peber.
Servér straks, evt. med et godt surdejsbrød.
Voilà og bon appétit!
Prøv også vores opskrift på Poke Bowl med laks, avocado, quinoa og grape