Lækre crepes med mandarinolie – franske pandekager

Opskrift crepes med mandarinolie, franske pandekager, Oliviers & Co

Hjemmelavede pandekager eller crepes, som de siger i det franske, med mandarinolie er ren forkælelse, fx til weekendhygge eller som lækker dessert.

Her får du vores pandekageopskrift, der får den dejligste delikate velsmag fra lidt mandarinolie – en skøn og nem opgradering, der får dine pandekager til at smage af sydens solskin 🍊 

Pandekagerne kan serveres med din favorit-topping, fx sukker og god marmelade, dejlig is og pistaciecreme eller med frisk frugt og lækker honning. Og evt. med et par ekstra dråber olivenolie ;) 

Protip! Har du en af vores andre citrusolier, kan du sagtens bruge den i pandekageopskriften i stedet.

Smagsolivenolier fra Oliviers & Co 

Antal 6 personer Arbejdstid 40 min Tid i alt 1 time 40 min

Ingredienser

2 spsk sukker
250 g hvedemel
1 knivspids salt
4 æg
½ liter mælk
50 g smeltet smør
2 spsk mandarinolie

Topping efter smag

 opskrift pandekager olivenolie mandarin olie oliviers og co crepes

Sådan gør du

Bland sukker, mel og salt i en røreskål. Lav en lille fordybning i blandingen, tilsæt æggene og pisk dem let med en gaffel. Rør til blandingen er tyk og homogen og uden klumper.

Tilsæt mælken gradvist, mens du pisker, evt. med en elpisker. Tilsæt smeltet smør og mandarinolie til sidst og pisk godt igennem. Lad pandekagedejen hvile på køl i mindst 1 time.

Varm en pande op på middel til høj varme med lidt smør. Hæld lidt pandekagedej på panden og vend pandekagen, når kanten akkurat er let brunet – det tager ca. 1-2 minutter på hver side. Fortsæt til du har en fin stak pandekager, og al dejen er brugt. Hold pandekagerne varme imens. 

Anret pandekagerne på et fad og server fx med god marmelade eller pistaciecreme og is, eller portionsanret på tallerkner, fx med lidt sukker, flødeskum, frisk frugt, et par ekstra dråber olivenolie, ristede hakkede nødder og honning.

Servér og nyd!

 

Elsker du pandekager? Få også opskriften på kakaopandekager med bær og pistaciecreme her