Jordbærtærte med mandelflager

Opskrift på jordbærtærte med mandelflager fra Oliviers & Co

Uhm! Jordbær smager så dejligt, når de danske er i sæson, og vi spiser gerne så mange som muligt. Friske og som de er, i sprøde salater, til is og yoghurt og i sommerlige tærter.

Her får du vores lækre opskrift med marinerede jordbær og mandelflager. Kombinationen er helt sublim og lige skøn som eftermiddagskage, som dessert eller til en luksusbrunch.

Antal
4-6 personer
Arbejdstid
25 min
Tid i alt
1 time 30 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
1 spsk frugtig eddike, fx citroneddike
1 2/3 dl floral olivenolie, fx sommer-olivenolie

Fra markedet
250 g modne jordbær, skyllede og nippet
3 æg
160 g stødt rørsukker
10 g vaniljesukker, lav evt. din egen, fx med den lækre madagaskar vanilje fra Mette Ravn
150 g hvedemel
50 g mandelmel
3 tsk bagepulver
1 håndfuld mandelflager 

Opskrift på jordbærtærte med mandelflager fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Lad de klargjorte jordbær marinere i en skål med frugtig eddike i 30 min.

Forvarm ovnen til 180 °C varmluft.

Pisk æggene sammen med rørsukker og vaniljesukker, indtil blandingen bliver hvid, og sukkeret er opløst. Tilsæt olivenolie, pisk igennem og sæt til side.

Bland mel, mandelmel og bagepulver grundigt i en skål, og rør forsigtigt blandingen lidt efter lidt i de piskede æg.

Hæld en tredjedel af dejen i en smurt tærteform, tilsæt halvdelen af ​​jordbærrene, og dæk med endnu en tredjedel af dejen, læg resten af ​​jordbærrene på toppen og dæk med den resterende dej. Drys til sidst med mandelflager.

Bag tærten i ovnen i ca. 35 min eller indtil spidsen af ​​en kniv kommer tør ud. Hold godt øje, alle ovne er forskelllige.

Server tærten lun eller afkølet, fx med kold danskvand med et par dråber eddike.

Bon appétit!

 

Prøv også vores opskrift på verdens bedste koldskål med olivenolie og jordbær fra den dygtige Marie Havnø Frank