Jordbær-limekage med basilikum, olivenolie & vaniljecreme

Den skønneste kage til sommerens fester 🍰🍓
Vores dygtige gastro-venner fra AMALIESIGRID har skabt denne friske og sommerlige jordbær-limekage – svampet, uimodståelig og toppet med marscarpone-vaniljecreme og friske jordbær.
Den svampede kagebund er bagt med vores La Classique olivenolie, som både er lækker og nem at bage med.
Hvis du gerne vil vide mere om bagning med olivenolie, kan du læse mere her
|
Antal
8 personer |
Arbejdstid 55 min |
Tid i alt 90 min |
Ingredienser
Kagedej
180 g sukker
Skal af 4 lime
140 g/162 ml La Classique olivenolie
15 g friske hakkede basilikumblade
150 g marcipan (stuetemperatur)
Saft af 4 lime (stuetemperatur)
4 æg (stuetemperatur)
2 tsk vaniljesukker
180 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Vaniljecreme
150 g mascarpone
1,5 dl piskefløde
0,5-1 citron, saften og fintrevet skal heraf
2 spsk/50 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
Topping
300 g friske jordbær

Sådan gør du
Kagen:
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.
I en stor skål blander du sukker, limeskal og hakket basilikum godt sammen, så du kan få frigivet så meget smag og aroma som muligt.
Pisk så olivenolien i.
Skær marcipan i små tern og pisk dem i.
Tilsæt limesaften og æggene et ad gangen og pisk det i.
Sigt vaniljesukker, mel og bagepulver i den våde dej og rør det godt sammen.
Hæld så dejen i en form med bagepapir og bag den i ovnen ved 180 graders varmluft i 30-35 min. Den er færdig, når du kan stikke en kniv i kagen, uden at der sidder dej på den.
Lad så kagen køle helt af, inden du smører vaniljecremen på.
Vaniljecremen:
Lav vaniljecremen lige inden servering.
Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk det hurtigt sammen. Mascarponecremen sætter sig lynhurtigt, så pisk endelig ikke for meget.
Smør vaniljecremen ud over kagen og top med jordbær skåret i kvarte.
Bon appétit!

Opmærksomhedspunkter
Marcipan erstatning: Har du ikke marcipan inden for rækkevidde, kan du udelade marcipanen og i stedet bruge 220 g sukker og 220 g hvedemel.
Du kan finde flere dejlige opskrifter på AMALIESIGRIDs hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her
Læs mere om, hvordan du bager med olivenolie, og find omregningstabellen fra smør til olivenolie her
