Hjemmelavet rødkål med citronolie og hindbæreddike

Opskrift på hjemmelavet rødkål med citronolie og hindbæreddike, Oliviers & Co

Rødkål er en skøn vinterklassiker – og selvfølgelig et must til Mortens Aften og på julemiddagsbordet – både som dejlig lun hjemmelavet rødkål og i lækre rødkålssalater.

En af vores stamkunder, Pia, der havde prøvet kræfter med hjemmelavet rødkål med vores citronolie og hindbæreddike, har delt denne opskrift med os. Og vi må sige, hun har ramt plet og skabt en smagfuld og skøn opskrift.

Vi elsker, når I deler jeres lækre opskrifter med os, og det vil vi selvfølgelig gerne give videre. Så her er opskriften på Pias Oliviers & Co-rødkål, som smager skønt til både and, gås, gris og vegetarretter.

Antal 4 personer
Arbejdstid 10 min
Tid i alt 30 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
3 spsk citronolie
2 spsk hindbæreddike

Fra markedet
400 gram rødkål, snittet og skyllet
2 spsk sukker
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Varm en passende gryde langsomt op med citronolien i. Når citronolien er varm, tilføjer du den snittede rødkål, og lader den simre på medium-høj varme.

Når rødkålen er varmet godt igennem og gennemfarvet rød (ca. 12-18 min), tilføjer du sukker og lidt tid efter hindbæreddiken i gryden under omrøring.

Når rødkålen har den ønskede konsistens (vi fortrækker en rødkål der er let mør, men stadig med bid i) skruer du ned for varmen. Og så skal du bare smage din rødkål til med salt og peber.

Anret rødkålen i en smuk forvarmet skål, når and, gås eller andet tilbehør er klar til servering. Får I mod forventning ikke spist det hele, er rødkålen også vildt lækker til frokost dagen efter.

Bon appétit 👩🏻‍🍳 👨🏻‍🍳

 

Prøv også Ditte Ingemanns opskrift på Spicy græskarsuppe, som vi deler her