Marie Franks Olivenoliekage
Vores yndlings dessertkok Marie Havnø Frank har endnu engang udviklet en fantastisk opskrift, denne gang en olivenoliekage – en himmelsk kombination for os, der elsker olivenolie og kage!
Kagen kan nemt varieres. Lav opskriften som den er med din favorit ekstra jomfru olivenolie og saft og skal af en appelsin. Du kan også bruge en lækker olivenolie med smag, andre citrusfrugter og yndlingssmage.
Prøv fx disse kombinationer:
Basilikumolivenolie og saft og skal af lime og mandarin
Ekstra jomfru olivenolie, saft og skal af blodappelsin og 2 tsk rosenvand
Marie Havnø Frank X Oliviers & Co Olivenoliekage
Antal 6 personer
|
Arbejdstid 25 min | Tid i alt 1 time 25 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
200 ml ekstra jomfru olivenolie
Fra markedet
240 g sukker
2 æg
150 ml mælk (kærnemælk er dejlig, ellers brug hvad du har)
4 spsk appelsinsaft
Fintrevet skal af 1 appelsin
220 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
200 ml ekstra jomfru olivenolie
Fra markedet
240 g sukker
2 æg
150 ml mælk (kærnemælk er dejlig, ellers brug hvad du har)
4 spsk appelsinsaft
Fintrevet skal af 1 appelsin
220 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
Sådan gør du
Forvarm ovnen på 175 C (eller 160 C varmluft). Smør en 23cm kageform eller springform, og beklæd bunden med en cirkel bagepapir.
Sigt hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål.
Pisk sukker, æg, olivenolie, (kærne)mælk, appelsinsaft og -skal sammen, og rør de tørre ingredienser i, til dejen kun lige er ensartet.
Hæld dejen i kageformen, og bag ved 175C (eller 160 varmluft) i 35-45 minutter til kagen er færdigbagt. Prik med et lille træspyd – kommer det rent ud uden dej, er kagen færdig.
Afkøl 10 minutter i formen, inden kagen forsigtig tages eller vendes ud og køler færdig på en rist.
Drys kagen med lidt sigtet flormelis inden servering.
Bon appétit!
Se flere smukke desserter og opskrifter fra dygtige Marie Havnø Frank her
Mere:
Sødt & Bagt