Marie Franks Olivenoliekage

Opskrift på olivenoliekage, Marie Havnø Frank x Oliviers & Co

Vores yndlings dessertkok Marie Havnø Frank har endnu engang udviklet en fantastisk opskrift, denne gang en olivenoliekage – en himmelsk kombination for os, der elsker olivenolie og kage!

Kagen kan nemt varieres. Lav opskriften som den er med din favorit ekstra jomfru olivenolie og saft og skal af en appelsin. Du kan også bruge en lækker olivenolie med smag, andre citrusfrugter og yndlingssmage.

Prøv fx disse kombinationer:

Basilikumolivenolie og saft og skal af lime og mandarin 
Ekstra jomfru olivenolie, saft og skal af blodappelsin og 2 tsk rosenvand 
Ekstra jomfru olivenolie, korn af 1/2 vaniljestang og 60 g passionsfrugtpuré

Marie Havnø Frank X Oliviers & Co Olivenoliekage

Antal 6 personer
Arbejdstid 25 min Tid i alt 1 time 25 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
200 ml ekstra jomfru olivenolie 

Fra markedet
240 g sukker
2 æg
150 ml mælk (kærnemælk er dejlig, ellers brug hvad du har) 
4 spsk appelsinsaft
Fintrevet skal af 1 appelsin 
220 g hvedemel 
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt


Olivenoliekage, opskrift fra Marie Havnø Frank x Oliviers & Co

Sådan gør du

Forvarm ovnen på 175 C  (eller 160 C varmluft). Smør en 23cm kageform eller springform, og beklæd bunden med en cirkel bagepapir. 

Sigt hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål. 

Pisk sukker, æg, olivenolie, (kærne)mælk, appelsinsaft og -skal sammen, og rør de tørre ingredienser i, til dejen kun lige er ensartet. 

Hæld dejen i kageformen, og bag ved 175C (eller 160 varmluft) i 35-45 minutter til kagen er færdigbagt. Prik med et lille træspyd – kommer det rent ud uden dej, er kagen færdig.

Afkøl 10 minutter i formen, inden kagen forsigtig tages eller vendes ud og køler færdig på en rist.

Drys kagen med lidt sigtet flormelis inden servering.


Bon appétit!

 

Se flere smukke desserter og opskrifter fra dygtige Marie Havnø Frank her