Grillet havtaske med sprød grøn salat

Her får du vores lækre opskrift på en skøn og elegant forret eller let hovedret med grillet hvid fisk, krydret peberfrugt / chorizo og grøn salat. Vi elsker fisk året rundt, og denne ret både smager dejligt og ser smuk ud på middagsbordet.

Havtasken er i sæson hele året, men smager bedst omkring september til januar.

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

800 gram havtaske, i stykker af ca 4x4 cm
250 gram rød peberfrugt (til pescetarer) eller chorizo pølse, skåret i 16 skiver
1 skalotteløg, skåret i tynde strimler
1 spsk smør, smeltet
2-4 spsk la Classique olivenolie
1-2 spsk grøn citronolivenolie
Kryddersalt til fisk
O&CO Piment d'Espelette peber
4 grene frisk rosmarin, pillet og skyllet
100 gram rucola, skyllet/slynget
Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Lav en marinade af smeltet smør, Classique olivenolie og kryddersalt til fisk. 

Hæld marinaden over havtaskestykkerne, og sæt på køl (gerne mindst 1 time).

Sæt ovnen på 120 grader varmluft.

Varm en grillpande op på medium varme og kom Classique olivenolie på.

Drys skalotteløg og peberfrugt eller chorizo pølse med Piment d'Espelette peber, grill på grillpanden i 3 min på høj varme og sæt i ovnen, så det holder sig varmt.

Steg den marinerede fisk på medium varme i 3-4 min, til fisken er saftig og mør.

Anret rucola på tallerkener med den grillede fisk, løg og peberfrugt/chorizo, fx som på billedet, hvor rosmaringrenene er brugt som 'spyd' til løg, chorizo og fisk. Top med grøn citronolivenolie og salt og peber. Servér straks, fx med et godt glas Chardonnay.

 

____________________________________________________

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV

Få gourmet inspiration og tilbud 2-3 gange om måneden

____________________________________________________

O&CO nyheder