Grillet havtaske med sprød grøn salat
Her får du vores lækre opskrift på en skøn og elegant forret eller let hovedret med grillet hvid fisk, krydret peberfrugt / chorizo og grøn salat. Vi elsker fisk året rundt, og denne ret både smager dejligt og ser smuk ud på middagsbordet.
Havtasken er i sæson hele året, men smager bedst omkring september til januar.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 25 min | Tid i alt 1 time 25 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
2-4 spsk La Classique olivenolie
1-2 spsk grøn citronolivenolie
Kryddersalt til fisk
Piment d'Espelette peber
Fra markedet
800 g havtaske, i stykker af ca 4x4 cm
250 g rød peberfrugt (til pescetarer) eller chorizo pølse, skåret i 16 skiver
1 skalotteløg, skåret i tynde strimler
1 spsk smør, smeltet
4 grene frisk rosmarin, pillet og skyllet
100 g rucola, skyllet/slynget
Salt og peber
Sådan gør du
Lav en marinade af smeltet smør, La Classique olivenolie og kryddersalt til fisk.
Hæld marinaden over havtaskestykkerne, og sæt på køl (gerne mindst 1 time).
Sæt ovnen på 120 grader varmluft.
Varm en grillpande op på medium varme og kom Classique olivenolie på.
Drys skalotteløg og peberfrugt eller chorizo pølse med Piment d'Espelette peber, grill på grillpanden i 3 min på høj varme og sæt i ovnen, så det holder sig varmt.
Steg den marinerede fisk på medium varme i 3-4 min, til fisken er saftig og mør.
Anret rucola på tallerkener med den grillede fisk, løg og peberfrugt/chorizo, fx som på billedet, hvor rosmaringrenene er brugt som 'spyd' til løg, chorizo og fisk. Top med grøn citronolivenolie og salt og peber.
Servér straks, fx med et godt glas Chardonnay.
Bon appétit!