Gnudi med ricotta og spinat

Gnudi med ricotta og spinat, opskrift fra Oliviers & Co

De 'nøgne ravioli' Gnudi (navnet stammer fra det toscanske 'nudi', der betyder nøgen) er lavet af det luksuriøse oste-spinat-fyld fra ravioli, og så bare uden pasta-indpakningen. Gnudi koges i saltet vand på sammen måde som dumplings - og de smager genialt.

Gnudi serveres traditionelt med små variationer fra region til region og fra familie til familie, fx med tomatsauce eller salviesmør. Vi serverer vores gnudi så simpelt og lækkert med basilikum-olivenolie og lidt bruschetta-krydderi, der nemt tilfører italiensk velsmag til de ærke-italienske gnudi.

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min Tid i alt 2 timer

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Italiensk olivenolie med basilikum
Bruschetta krydderi

Fra markedet
500 g frisk ricotta
300 g frisk spinat
100 g fintrevet parmesan
2 spsk hvedemel (+ mel til at forme dine gnudi)
2 spsk rasp eller fintrevet brødkrumme
2 store æg
Lidt revet muskat
Flagesalt
Friskkværnet peber
Evt. lidt rucola

Gnudi med parmesan, basilikumolivenolie og bruschetta krydderi, opskrift fra Oliviers & Co

Sådan gør du

Dræn din ricotta grundigt, gerne i sigte med et ostelærred eller en meget fin si i ca 30 minutter i køleskabet. Jo bedre drænet ricottaen er, jo nemmere bliver det at forme dine gnudi senere.

Skyl spinaten grundigt og kog den i 3-4 min i en gryde med rigeligt vand. Lad den derefter køle af, og tryk så meget som muligt af det overskydende vand ud af spinaten mellem hænderne – igen: jo bedre drænet, des bedre. Dup evt helt tør med et rent viskestykke, og hak spinaten fint.

Rør den drænede ricotta, spinat, ca 80 g parmesan, mel, æg, rasp/brødkrumme, muskatnød og lidt salt godt sammen i en skål, og stil den tildækket i køleskabet i 30 min.

Drys lidt mel på en tallerken, og form kugler på størrelse med en stor valnød ved at trille en lille portion af blandingen i melet, én ad gangen. Læg dine gnudi på et meldrysset fad eller spækbræt, efterhånden som du laver dem. Dæk fadet/spækbrættet med et rent viskestykke, og sæt det på køl i køleskabet i 30 min.

Bring en stor gryde saltet vand i kog. Læg forsigtigt dine gnudi i vandet med en hulske og tag dem op, efterhånden som de stiger til overfladen. Placer dem på et fad og dryp med frisk basilikum-olivenolie, drys med resten af den revne parmesanost, lidt bruschetta krydderi, friskkværnet peber og evt lidt rucola.

Server straks.

Bon appetit!

 

Prøv også vores opskrift på cremede cannelloni med ricotta og pesto rosso