Gnocchi gratin med cherrytomater & oliven

Den skønneste comfort-food med gnocchi, babyspinat, cherrytomater og oliven i cremet flødesauce med parmesan og mozzarella 🧀 Vi topper med fantastisk fransk ekstra jomfru olivenolie. Super nemt, cremet og tilfredsstillende for alle os, der ikke kan få nok af smeltet ost!
Protip! Vi bruger sicilianske semi-dried cherrytomater, der giver lækkert bid og skøn, intens solmoden tomatsmag, også når tomaterne ikke er i sæson, men du kan også bruge friske tomater, som vist på billedet.
Antal
4 personer
|
Arbejdstid 20 min
|
Tid i alt 35 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
La Classique ekstra jomfru olivenolie
Cherrytomater, fx disse semi-dried cherrytomater
Oliven, fx Tanché
Fransk ekstra jomfru olivenolie, fx økologisk La Bastide du Laval AOP
Fra markedet
800 g gnocchi
100 g babyspinat
2 dl fløde
100 g revet parmesan
100 g revet mozzarella
4 dl grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°C.
Pil og hak hvidløgsfeddene fint. Trim, vask og tør spinatbladene. Hak cherrytomaterne groft. Udsten og skær de sorte oliven i halve.
I en gryde varmes 3 til 4 spsk olivenolie. Svits hvidløget på middel varme, indtil det er let brunet. Skrue ned for varmen og tilsæt gnocchi og derefter spinat. Bland alt sammen og rør jævnligt.
Tilsæt bouillon, fløde, parmesan, tomater og oliven. Bland godt og kog i godt 5 minutter mere under omrøring eller indtil væsken næsten er fordampet.
Hæld det hele i et gratinfad eller en støbejernspande og drys med mozzarella. Bages i omkring 15 minutter.
Top med fransk olivenolie, inden servering.
Bon appétit!