Friske gedeostruller med citronolie, sprød salat og balsamico

Cremet, frisk gedeost rørt med citronolie er en ægte O&CO klassiker! Den delikate citronolie løfter den cremede gedeost til en frisk og elegant smagsoplevelse. Her får du vores opskrift på gedeost med citronolie i fine små ruller med laks eller parmaskinke, sprød rucola og lagret balsamico. Perfekt som appetizer eller forret.

Antal 4 personer
Arbejdstid 15 min Tid i alt 30 min

 

INGREDIENSER

16 tynde skiver koldrøget laks eller prosciutto di parma (parmaskinke)
300 ml frisk, cremet gedeost (uden aske)
2 håndfulde sprød rucola
1 tsk O&CO Piment d'Espelette Peber
4 spsk olivenolie med citron
God, floral olivenolie, fx Les Mas Neuf fra O&CO
2 spsk O&CO Premium Balsamico fra Modena
Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Rør gedeost og citronolie sammen til en homogen masse i en skål med en gaffel. Drys med Piment d'Espelette Peber.

Sæt skålen i køleskabet mindst 15 min, så den rørte gedeost/citronolie sætter sig.

Skær laks / parmaskinke i skiver af 4-5 cm bredde, der kan rulles.

Doser den faste citronolie-gedeost i passende mængder på hver skive laks / parmaskinke, så det kan rulles i fine små ruller

Rullerne kan serveres med det samme eller stilles på køl til servering inden for 1 time.

Anret på flotte tallerkner, og top med Piment d'Espelette Peber, sprød rucola, floral olivenolie og lagret balsamico i lette strøg.

Servér med et glas kølig, frisk og halvtør hvidvin, fx Sancerre. Bon appétit 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

 

Prøv også O&CO Opskriften på Burrata m. trøffelpesto, pærer, rucola og ristede mandler