Chokoladefondant med blødende hjerte og mandarinolie
Somme tider er chokoladekage lige dét, der skal til. Vores yndlingsversion er en nem udgave af chokoladefondant med blødende hjerte i perfekt kombination med mandarinolie. Den er helt vidunderlig i sig selv, men også meget skøn i følgeskab med en skefuld vaniljeis eller bare en kande friskbrygget kaffe.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 15 min | Tid i alt 25 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
150 g økologisk mørk hasselnødde/chokoladecreme
5 tsk mandarinolie
Fra markedet
50 g mel
2 pasteuriserede æggeblommer
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 170 °C varmluft.
Smelt hasselnødde/chokoladecremen let, enten i mikroovn eller i vandbad til den lige nøjagtig er blød og lun.
Rør hasselnødde/chokoladecreme, mel og æggeblommer godt i en skål.
Smør 4 små kageforme, ca. 7 cm brede og 5 cm dybe med mandarinolie og fordel kagedejen. Bag kagerne i ca 10 min til de er sprøde udenpå, men stadig helt bløde indeni.
Lad formene køle lidt af og vend forsigtigt de stadig varme kager ud på 4 tallerkner. Top med mandarinolie, og en skefuld hasselnødde/chokoladecreme.
Serveres straks.
Bon appétit!
Prøv også opskriften fra dygtige Marie Havnø Frank på chokoladetærte med appelsinolie