Chokoladetærte med appelsinolivenolie
Opskrift af: Marie Havnø Frank
Denne chokoladetærte er den ultimative luksus! Sprød tærtedej og silkeblød chokoladeganache med de fineste noter af appelsin.
Det er selvfølgelig vores yndlings dessertkok Marie Havnø Frank, der har udviklet chokoladetærten med udgangspunkt i vores økologiske olivenolie presset med friske modne økologiske appelsiner.
Marie Havnø Frank X Oliviers & Co
Antal 1 tærte (23 cm)
|
Arbejdstid 30 min | Tid i alt 3 timer 30 min |
Ingredienser
Til krydret mørdej
75 g blødt smør50 g flormelis
½ æg, str M/L
15 g mandelmel
125 g hvedemel
½ tsk friskkværnet hvid peber
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
½ tsk salt
Chokoladeganache med appelsinolie
200 g mørk chokolade170 g vand
1 spsk glukosesirup eller honning (kan udelades)
50 g appelsinolivenolie
½ tsk salt
Sådan gør du
Rør smør og flormelis blødt og cremet, og rør ægget i efterfulgt af mandelmel, hvedemel, krydderier og salt. Ælt til dejen kun lige hænger sammen. Form dejen til en kugle, pres den let flad og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen på køl i minimum 30 minutter, gerne en times tid. Rul tærtedejen ud til ca. 3 mm tykkelse og for en 23 cm tærteform med dejen. Sæt tilbage på køl 15 minutter og forvarm imens ovnen til 175C.
Prik huller i tærtedejen med en gaffel og bag i ca. 15-16 minutter, til bunden er gyldenbrun. Lad afkøle på en rist.
Lav imens ganachen. Hak den mørke chokolade fint og kom i en skål. Kog vand og glukosesirup op og hæld over den hakkede chokolade, lad det stå et minuts tid, så vandet smelter chokoladen, og rør så til en blank ganache. Tilsæt olivenolien og rør den godt ind i ganachen. Hvis den skiller, så brug en stavblender til at samle ganachen igen. Smag til med salt og hæld i den afkølede tærteskal. Lad tærten stå ved stuetemperatur et par timer, indtil ganachen har sat sig.
Server tærten ved stuetemperatur for en blødere konsistens, eller afkølet for en fastere, mere chokoladetrøffelagtig konsistens.
Voilà!