Ovnbagt polenta med sauce Brontese & krydrede kødboller

Brontese salsa rossa er en siciliansk tomatsauce med pistacienødder og ricotta fra den lille by Bronte på Sicilien, hvor indbyggerne hovedsageligt lever landbrug, især de fantastiske pistacienødder, som trives i den vulkanske jord på skråningerne af Etna.
Prøv den lækre tomatsauce i denne opskrift på ovnbagt polenta med kødboller, som krydres med italienske krydderier og Herbes de Provence.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 30 min | Tid i alt 30 min |
Ingredienser
Hos Oliviers & Co
La Classique ekstra jomfru olivenolie
Timianolivenolie
1 glas Brontese tomatsauce
Italiensk krydderi
Herbes de Provence
Havsalt
Pebermix
På markedet
Til kødboller
1 stor skive dagsgammelt brød
2 spsk mælk
300 g hakket okse- eller kalvekød
1 æg
1 fed hvidløg, presset
En håndfuld persille, hakket
50 g revet parmesan
Til polenta
500 g polenta (forkogt)
150 g revet parmesan

Sådan gør du
Læg brødet i blød i mælken, og pres det derefter godt. Bland hakket kød, æg, brød, hvidløg, persille, 50 g parmesan, provencalske krydderurter og italiensk krydderi i en skål. Krydr med salt og friskkværnet peber, og form dem derefter til valnøddestore kødboller.
Varm lidt olivenolie op i en dyb stegepande, brun kødbollerne på alle sider, og sæt dem til side. Hæld tomatsaucen i, lad det simre i ti minutter, tilsæt derefter kødbollerne, og steg videre i yderligere ti minutter.
Forvarm ovnen til 200°C. I mellemtiden tilberedes polentaen efter anvisningen på pakken. Tag gryden af varmen, og rør lidt timianolie og ca. 50 g parmesanost i.
Fordel polentaen i et smurt ildfast fad, læg kødbollerne med saucen ovenpå, drys med resten af den revede parmesan, og bag i femten minutter, indtil toppen er gylden. Tag fadet ud af ovnen, drys med italiensk krydderi og server straks.

Bon appétit!