Ovnbagt polenta med sauce Brontese & krydrede kødboller

Ovnbagt polenta med sauce Brontese og krydrede kødboller, Oliviers & Co

Brontese salsa rossa er en siciliansk tomatsauce med pistacienødder og ricotta fra den lille by Bronte på Sicilien, hvor indbyggerne hovedsageligt lever landbrug, især de fantastiske pistacienødder, som trives i den vulkanske jord på skråningerne af Etna.

Prøv den lækre tomatsauce i denne opskrift på ovnbagt polenta med kødboller, som krydres med italienske krydderier og Herbes de Provence.

Antal 4 personer
Arbejdstid 30 min Tid i alt 30 min

Ingredienser

Hos Oliviers & Co
La Classique ekstra jomfru olivenolie
Timianolivenolie
1 glas Brontese tomatsauce
Italiensk krydderi
Herbes de Provence
Havsalt
Pebermix

På markedet
Til kødboller
1 stor skive dagsgammelt brød
2 spsk mælk
300 g hakket okse- eller kalvekød
1 æg
1 fed hvidløg, presset
En håndfuld persille, hakket
50 g revet parmesan

Til polenta
500 g polenta (forkogt)
150 g revet parmesan

Ovnbagt polenta med sauce Brontese og krydrede kødboller, Oliviers & Co

Sådan gør du

Læg brødet i blød i mælken, og pres det derefter godt. Bland hakket kød, æg, brød, hvidløg, persille, 50 g parmesan, provencalske krydderurter og italiensk krydderi i en skål. Krydr med salt og friskkværnet peber, og form dem derefter til valnøddestore kødboller.

Varm lidt olivenolie op i en dyb stegepande, brun kødbollerne på alle sider, og sæt dem til side. Hæld tomatsaucen i, lad det simre i ti minutter, tilsæt derefter kødbollerne, og steg videre i yderligere ti minutter.

Forvarm ovnen til 200°C. I mellemtiden tilberedes polentaen efter anvisningen på pakken. Tag gryden af varmen, og rør lidt timianolie og ca. 50 g parmesanost i.

Fordel polentaen i et smurt ildfast fad, læg kødbollerne med saucen ovenpå, drys med resten af den revede parmesan, og bag i femten minutter, indtil toppen er gylden. Tag fadet ud af ovnen, drys med italiensk krydderi og server straks.

Ovnbagt polenta med tomatsauce og kødboller med herbes de provence, Oliviers og Co

Bon appétit!

Italiensk krydderi, peber mix og Herbes de Provence krydderier fra Oliviers & Co