Italiensk aubergine 'pizza'
De her smukke aubergine 'pizzaer' smager skønt, hvad enten du ønsker et brødfrit alternativ til den klassiske pizza eller blot elsker den geniale kombinationen af bagt aubergine og gode oste. En mini fortolkning af Aubergine Parmigiana, som er super nem at lave.
Aubergine 'pizzaerne' kan du bruge som tilbehør til en middag al fresco med et godt glas vin. Du kan også servere dem til frokost som de er eller sammen med en sprød salat.
Her får du vores opskrift 😋
Antal 6 personer
|
Arbejdstid 20 min | Tid i alt 30 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
Olivenolie, gerne græsagtig, fx klassisk italiensk olivenolie
1 glas Pesto Genovese med frisk basilikum
150 g sorte oliven, udstenede og finthakkede, fx Taggiasca oliven
Fra markedet
2 auberginer, skåret i 12 skiver i alt á 1/2 cm tykkelse
300 g bøffelmozzarella, skåret i 12 gode skiver
En håndfuld modne cherrytomater, skåret i halve
100 g friskrevet parmesanost
Oregano
Friskkværnet peber
Flagesalt
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Vend aubergineskiverne i olivenolie, salt, peber og oregano, og bag dem i 12-15 min på en bageplade med bagepapir.
Tag aubergineskiverne ud, og øg ovnstemperaturen til 200 grader varmluft.
Fordel pesto og hakkede oliven på hver aubergineskive, drys med parmesan og oregano, og læg en skive mozzarella og en halv cherrytomat på toppen. Afslut med lidt flagesalt, friskkværnet peber og olivenolie.
Bag aubergine pizzaerne færdige i ovnen i ca 10 min til de er gyldne og lækre.
Nyd dem direkte fra ovnen, evt. med en sprød salat.
Bon appétit.
Prøv også vores opskrift på grillet toast med sardiner og krydret tomat