Nem aperitivo: Små tomat tarte tatin & lækre snacks

Vores dygtige gastro-venner fra AMALIESIGRID har skabt den perfekte sommeranretning! Den her kombination af små tomat tarte tatin og sydlandske specialiteter gør det nemt at samle venner og familie uanset anledningen. Alt kan forberedes på en halv times tid.
Her får du opskriften på de små, lækre tomattærter og tips til, hvordan du anretter specialiteterne til antipasti.
Antal 4 pers.
|
Arbejdstid 10 min | Tid i alt 35 min |
Ingredienser
Tomat tarte tatin
24 stk cherrytomater
250 g ricotta
1 pakke butterdej
Sommerolie
Økologisk Premium Balsamico
Havsalt og friskkværnet peber
Basilikumblade til toppen
Aperitivo
1 spread med grillet peberfrugt og feta
1 siciliansk caponata
1 hummus med ristet sesam
1 tapenade med sorte oliven
1 glas artiskokker i krydderier og olie
1 pakke focaccia kiks med frø
1 pakke Lingue kiks med Taggiasca oliven
Spiseoliven, fx Nocellara del Belice og Kalamata

Sådan gør du
Tomat tarte tatin
Forvarm din ovn til 200 graders varmluft.
Halver tomaterne og arranger seks af de halve i en lille blomst. Find et glas, en skål, en udstiksform eller andet, der er 0,5-1 cm bredere end den lille tomatblomst. Det skal bruges til at stikke butterdejen ud med.
Stik 8 cirkler ud af butterdejen. Dryp lidt sommerolie, balsamico, salt og peber ud i 8 små “søer” på et stykke bagepapir på en bageplade. Arranger seks halve tomater ovenpå, fordel en stor tsk ricotta ovenpå tomaterne og dæk så med butterdej. Prik huller i butterdejen, pensl med lidt olivenolie på toppen og bag så tærterne i 25 min. til de er gyldne.
Aperitivo med spreads og oliven
Arranger i mellemtiden aperitivo-produkterne i skåle og fade, som du ønsker. Vi plejer bare at sætte de fine glas på bordet med en teske, putte kiks i skåle og hælde oliven op. Dejlig nemt!
Når de små tomattærter er færdige, lad dem da lige køle af i 5 min og server dem så med et basilikumblad på toppen sammen med delikatesserne og et godt glas på siden.
Bon appétit!

Du kan finde flere dejlige opskrifter på AMALIESIGRIDs hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her