Verdens bedste olivenolier NYIOOC 2020

Hvert år i maj sidder olivenolienørderne spændte klar, som filmnørderne gør ved årets Oscars. En af de vigtigste og største olivenoliekonkurrencer NYIOOC løber nemlig af stablen i New York. I olivenoliens verden er det en kæmpe ære for producenterne at modtage en pris for årets høst, og resultatet af konkurrencen bliver set som en af de bedste guides til at finde olivenolie af absolut højeste kvalitet. 

Et smagspanel bestående af nogle af de førende ledere af olivenolie-smagspanelerne rundt om i verdenen bedømmer olivenolierne, og i 2020 var der over 900 olivenolier fra 26 forskellige lande opstillet i konkurrencen. 

Fra Oliviers & Co stillede vi i 2020 4 af vores Grand Cru olivenolier op i konkurrencen fra den nye høst, og vi er super stolte over at have vundet 2 guldmedaljer og 2 sølvmedaljer i 2020

De fire premierede olivenolier fra høsten 2020 er udsolgt. Det er en del af det smukke, når man går op i 100% sporbare estate olivenolier - der er kun de liter, der nu engang er produceret. Men vi har altid et bredt udvalg af verdensklasse olivenolier her. Og mon ikke vi stiller et par olivenolier op til NYIOOC 2021 ;) 

Hvis du gerne vil have rådgivning i forhold til at købe gode ekstra jomfru olivenolier, står vores eksperter altid til rådighed i butikken på Gammel Kongevej eller på telefon og mail. 

Du kan finde vores gode FAQ om olivenolier her og læse mere om, hvordan du vælger den bedste olivenolie i vores guide til ekstra jomfru olivenolie her

1. FRANTOIO PRUNETI - GULD 

Frantoio Pruneti chianti olivenolie toscana oliviers og co verdens bedste

Gionni og Paolo Pruneti er brødrene bag vores guldmedalje-vinder fra Toscana. Deres smukke olivenlunde befinder sig i Chianti, Toscana, hvor deres familie i mange generationer har produceret olivenolie. En utrolig viden, forståelse for naturen og oliventræerne og en topmoderne olivenoliemølle er nogle af de vigtige komponenter for at opnå ekstra jomfru olivenolie af denne sublime kvalitet. 

Olivenolien fra Frantoio Pruneti, som er presset af 100% Leccino-oliven, er en fantastisk luksus at have i køkkenet. Brug den til at dyppe lækkert brød i med lidt havsalt, til lækre salater, fisk, pasta, risotto og gode oste som fx burrata eller parmesan. Den er også perfekt som en eksklusiv gave til alle, der elsker god mad.

2. MONVA - GULD

monva olivenolie picual andulusien verdens bedste oliviers og co

Vi har sammen med producenten Luis Montabes flere gange vundet guld i den mest prestigefyldte olivenolie-konkurrence i New York med netop Monva. Olivenolien bliver presset senest 12 timer efter høst ved en temperatur under 20°C for at opnå en fantastisk aromatiske profil.

Monva olivenolien er presset af 100% Picual oliven i begyndelsen af efteråret i smukke Andalusien. Den dufter af nyslået græs og har elegante noter af artiskok og hvid peber. Det sunde polyfenol-tal er højt, og olivenolien har en fin peberagtig fornemmelse. Det er uden tvivl en af verdens bedste olivenolier på 100% Picual!

3. HENCHIR REBIAA - SØLV

rebiaa olivenolie tunesien NYIOCC oliviers og co verdens bedste

Rebiaa er en af de bedste tunesiske olivenolier vi har smagt. Og nu har den dejlige olivenolie også vundet en super flot sølvmedalje ved årets NYIOOC. Vi er super stolte af at have Rebiaa med i årets udvalgte Grand Cru olivenolier.

Olivenolien kommer fra den nordvestlige del af Tunesien, i hjertet af Medjerda-dalen, hvor Leith Ben Becher producerer denne ekstraordinære lille perle på Henchir Rebiaa-gården. Den er lavet på et blend af Chetoui- og Koroneiki-oliven høstet og presset i november 2019. Resultatet er en delikat, floral olivenolie med skønne noter af bl.a. mandler. 

4. AZIENDA AGRICOLA BARBARA - SØLV

økologisk olivenolie italiensk oliviers og co barbara sicilien bedste ekstra jomfru

Økologisk fortræffelighed gjorde at vores skønne græsagtige olivenolie fra Azienda Agricola Barbara løb med en sølvmedalje ved NYIOOC i 2020. I mere end 40 år har Barbara familien produceret exceptionelle olivenolier på et af Siciliens mest eftertragtede og prestigefyldte terroirs. Denne økologisk certificerede ekstra jomfru olivenolie er lavet på 100% Cerasuola oliven, der bliver høstet og presset samme dag. Og med et virkelig lavt syreindhold på 0.15% er dette virkelig top kvalitet.

Olivenolien er græsagtig, men i den lettere ende og virkelig balanceret. Den er perfekt til alle, der elsker en grøn olivenolie med masser af noter og smag. Du bliver sendt mentalt afsted til smukke Sicilien, hver gang du bruger den i køkkenet.