1. december – Klassisk grøn oliventapenade
Velkommen 1. december ❤️
Bag dagens låge i årets julekalender fra Oliviers & Co finder du vores klassiske grønne tapenade skabt af grønne oliven efter den traditionelle provencalske opskrift.
Hvad er oliventapenade?
Men først: hvad er tapenade egentlig? Hvordan er tapenade forskellig fra pesto? Hvordan vælger man den bedste tapenade? Har du spørgsmål, så har vi skrevet lidt om tapenade her:
Hvad er tapenade? Sådan vælger du den bedste
Gode opskrifter med oliventapenade
Oliventapenade er selvfølgelig perfekt til at smøre på brød og kiks og uundværlig på et fint tapasbord, men tapenade er også en dejlig smagsgiver til mange retter i køkkenet.
Prøv fx at vende de lune grøntsager eller god pasta i lidt tapenade inden servering. Prøv også at tilsætte tapenade til tærtefyldet eller i en dejlig æg en cocotte.
To af vores absolut favoritopskrifter med tapenade er den klassiske bruschetta og olie- og eddikedressing med tapenade – her får du opskrifterne.
Bruschetta med soltørrede tomater
Bruschetta er den nemmeste og lækreste snack, appetizer eller forret, som kan laves i så mange varianter.
Her får du en favorit med de skønneste sicilianske semi-dried cherrytomater, grøn tapenade, friskost og god græsagtig ekstra jomfru olivenolie.
Olie- og eddikedressing med tapenade
Har du endnu ikke prøvet at vende tapenade i din olie- og eddikedressing? Så har du en fantastisk smagsoplevelse til gode!
Du finder opskriften på olie- og eddikedressingen i vores opskrift på salat med appelsiner, raddichio og granatæble, i øvrigt en skøn opskrift til sæsonen.
I opskriften bruger vi klassisk sort tapenade, men det er præcis samme opskrift med den grønne tapenade, og du kan også sagtens bruge andre citrusolivenolier, frugtige eddiker og balsamico – brug endelig dine egne favoritter og det, du allerede har på hylden.
Glædelig 1. december fra alle os i Oliviers & Co ❤️
🎄
Følger du os på instagram og Facebook? Her deler vi inspiration med fokus på sæson og gode råvarer.



