Tatar & Co – lime-marineret fisk med basilikum
Fisketatar, ceviche, carpaccio og poke bowl – den råmarinerede fisk er en af de lækreste måder at nyde frisk fisk af bedste kvalitet, hvis du spørger os.
Her får du vores opskrift på tatar af lime-marineret laks og hvid fisk. Kombinationen af den fede laks og en mager hvid fisk, fx sej, torsk, dorade/guldbras eller kulmule, er genial. Brug endelig den hvide fisk i sæson – spørg gerne din fiskehandler til råds.
Marinaden i denne opskrift er delikat: basilikum, lime, honning, ingefær, græsagtig olivenolie og kryddersalt giver fisken mange fine smagsnoter.
En dejlig velsmagende forret til hyggelige middage i godt selskab – og super nem og hurtig at tilberede.
Protip! Husk altid, at fisk til råmarinering skal være i såkaldt 'sushi-kvalitet', dvs. at fisken skal have været frossen (først når den er frossen tæller tiden) ved minus 20 grader i mindst 24 timer. Optø den langsomt, f.eks. i køleskab. Skal det være ekstra nemt, kan du bestille det færdigfrosset hos din fiskehandler.
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 10 min | Tid i alt 25 min |
Ingredienser
Fra Oliviers & Co
20 ml honning & ingefæreddike
20 ml græsagtig ekstra jomfru olivenolie, fx årets jule-olivenolie
Kryddersalt til fisk
Fra markedet
200 g laks (sushi-kvalitet)
200 g hvid fisk (sushi-kvalitet)
8 basilikumblade
Saft af 1-2 lime
Friskkværnet peber
4 skiver godt brød
Sådan gør du
Skyl, tør og hak basilikumbladene fint. Skær fisken i små tern og bland dem i en skål. Tilsæt hakket basilikum, limesaft, eddike, olivenolie, kryddersalt og peber.
Bland godt og lad tataren marinere i 15 minutter i køleskabet.
Server frisk med ristet brød.
Bon appétit :)
Få også vores opskrift på ceviche med radiser og passionsfrugt her