Sydfransk Pan Bagnat

Vi er vilde med Pan Bagnat, den sydfranske klassiske sandwich fra Nice, der egentlig er som en Salad Nicoise bare i en sandwich.

Pan Bagnat er perfekt til at tage med på picnic eller at spise til frokost i en solfyldt krog.

Her får du vores grundopskrift 😋  Du kan evt. tilføje ansjoser, gode oliven og soltørrede tomater efter smag og behag.

TID: ca. 15 min.

DET SKAL DU BRUGE TIL 6 PERS.

Spread med sorte oliven, fx vores ØKO sort oliven spread
2 franske baguettes, skåret til 6 stk. sandwich
6 modne tomater, halvdelen hakket fint, den anden halvdel i skiver
6 hårdkogte æg, skåret i skiver
2 dåser bæredygtigt fanget tun i olie, drænet, fx vores tun fra Grøndals
6 radiser, skåret i tynde skiver
2-3 skalotteløg, finthakkede
2 fed hvidløg, pillet
Et par basilikumblade, groft hakkede
En god vineddike, fx hvidvinseddike med citrontimian
En god olivenolie, fx vores Mas de Panisse fra Provence
Friskkværnet peber
Flagesalt

Recipe-pan-bagnat-fransk-sandwich-oliviersogco.dk

SÅDAN GØR DU

Vend de finthakkede tomater og den drænede og smuldrede tun med de tynde skiver radiser i en skål.

Gnid indersiden af baguetten med de skrællede hvidløgsfed, sørg for at gnide det godt ned i krummen, og smør derefter den nedre del af baguetten med sort oliven spread. Fordel tomat/tun/radise-blandingen i sandwichene.

Læg tomater, æg, skalotteløg og basilikumblade i sandwichene og afslut med olivenolie, en smule hvidvinseddike, flagesalt og friskkværnet peber efter behag.

Bon appétit og god sommer.

Se også vores opskrift på Salad Nicoise her