Sydfransk Pan Bagnat
Vi er vilde med Pan Bagnat, den sydfranske klassiske sandwich fra Nice, der egentlig er som en Salad Nicoise bare i en sandwich.
Pan Bagnat er perfekt til at tage med på picnic eller at spise til frokost i en solfyldt krog.
Her får du vores grundopskrift 😋 Du kan evt. tilføje ansjoser, gode oliven og soltørrede tomater efter smag og behag.
Antal
6 personer |
Arbejdstid |
Tid i alt |
Ingredienser
Spread med sorte oliven, fx vores økologiske sorte oliven spread
2 franske baguettes, skåret til 6 stk. sandwich
6 modne tomater, halvdelen hakket fint, den anden halvdel i skiver
6 hårdkogte æg, skåret i skiver
2 dåser bæredygtigt fanget tun i olie, drænet, fx vores tun fra Grøndals
6 radiser, skåret i tynde skiver
2-3 skalotteløg, finthakkede
2 fed hvidløg, pillet
Et par basilikumblade, groft hakkede
En god vineddike, fx pink hvidløgseddike
En god olivenolie, fx vores klassiske franske olivenolie
Friskkværnet peber
Flagesalt
Sådan gør du
Vend de finthakkede tomater og den drænede og smuldrede tun med de tynde skiver radiser i en skål.
Gnid indersiden af baguetten med de skrællede hvidløgsfed, sørg for at gnide det godt ned i krummen, og smør derefter den nedre del af baguetten med sort oliven spread. Fordel tomat/tun/radise-blandingen i sandwichene.
Læg tomater, æg, skalotteløg og basilikumblade i sandwichene og afslut med olivenolie, en smule hvidvinseddike, flagesalt og friskkværnet peber efter behag.
Bon appétit og god sommer.
Se også vores opskrift på Salad Nicoise her