Marineret ovnstegt kylling med saltet citron og kartofler med rosmarin

Marineret ovnstegt kylling med saltet citron og kartofler med rosmarin, opskrift fra Oliviers & Co

Dejlig ovnstegt kylling med rosmarin-kartofler fuld af velsmag fra marinade af citronolie, soya sauce med ingefær og yuzu og de geniale saltede citroner 🍋

Antal 4 personer
Arbejdstid 20 min Tid i alt 1 time 20 min

Ingredienser

Hos Oliviers&Co
Citronolie
Soya sauce med ingefær & yuzu
Rød kryddersalt
1 stk saltet citron

På markedet 
4 kyllingelår 
6 laurbærblade
2 fed hvidløg 
600 g små kartofler 
1 kvist rosmarin

Opskrift marineret ovnstegt kylling med saltet citron og rosmarinkartofler, Oliviers & Co

Sådan gør du

Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, fordel 2 fed hvidløg, pillede og hakkede, dryp med citronolie og 3 spsk yuzu ingefær sojasauce. Dæk fadet med husholdningsfilm og stil det på køl i 30 min.

Forvarm ovnen til 210°C.

Skær en saltet citron i skiver og læg en skive citron på hvert kyllingelår. Vask og tør kartoflerne og læg dem i fadet sammen med laurbærbladene. Skær resten af den saltede citron i små tern og læg i fadet. Smag til med rød kryddersalt. Dryp med citronolie og slut af med friskkværnet peber. 

Sæt fadet i ovnen ved 210°C i 20 min. Skru ovnen ned til 180°C, fordel rosmarin over kartoflerne og steg videre i 40 minutter. Dryp med saften fra tid til anden (tilsæt evt. lidt vand).

Server i fadet eller portionsanret på 4 tallerkner.

Bon appétit!

Vil du gerne servere med en lækker salat? Prøv fx denne sommerlige salat med quinoa, jordbær, melon, frisk basilikum og lækker dressing

Opskrift sommerlig salat med quinoa, jordbær, melon og lækker dressing, Oliviers & Co