Marineret ovnstegt kylling med saltet citron og kartofler med rosmarin

Dejlig ovnstegt kylling med rosmarin-kartofler fuld af velsmag fra marinade af citronolie, soya sauce med ingefær og yuzu og de geniale saltede citroner 🍋
Antal 4 personer
|
Arbejdstid 20 min | Tid i alt 1 time 20 min |
Ingredienser
Hos Oliviers&Co
Citronolie
Soya sauce med ingefær & yuzu
Rød kryddersalt
1 stk saltet citron
På markedet
4 kyllingelår
6 laurbærblade
2 fed hvidløg
600 g små kartofler
1 kvist rosmarin

Sådan gør du
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, fordel 2 fed hvidløg, pillede og hakkede, dryp med citronolie og 3 spsk yuzu ingefær sojasauce. Dæk fadet med husholdningsfilm og stil det på køl i 30 min.
Forvarm ovnen til 210°C.
Skær en saltet citron i skiver og læg en skive citron på hvert kyllingelår. Vask og tør kartoflerne og læg dem i fadet sammen med laurbærbladene. Skær resten af den saltede citron i små tern og læg i fadet. Smag til med rød kryddersalt. Dryp med citronolie og slut af med friskkværnet peber.
Sæt fadet i ovnen ved 210°C i 20 min. Skru ovnen ned til 180°C, fordel rosmarin over kartoflerne og steg videre i 40 minutter. Dryp med saften fra tid til anden (tilsæt evt. lidt vand).
Server i fadet eller portionsanret på 4 tallerkner.
Bon appétit!
Vil du gerne servere med en lækker salat? Prøv fx denne sommerlige salat med quinoa, jordbær, melon, frisk basilikum og lækker dressing