Fudgy brownie med vaniljeis, olivenolie og fleur de sel

Fudgy brownie med vaniljeis, sommerolivenolie og havsalt, amaliesigrid x Oliviers & Co

Fudgy brownie med vaniljeis, lækker sommerolivenolie og lidt fleur de sel – den skønneste forkælelse! 

Det er vores dygtige gastro-venner @amaliesigrid, der står bag denne fantastiske opskrift, og vi elsker kombinationen af den intense, svampede brownie, lækker cremet vaniljeis, den aromatiske, let græsagtige sommerolivenolie med fine søde noter og havsaltets knasende krystaller.

Du kan sagtens lave brownien på forhånd og opbevare den i køleskabet.

Antal 12 stk
Arbejdstid 20 min Tid i alt 1,5 timer

Ingredienser

Brownie
150 g smør 
200 g mørk chokolade
5 æg
100 g brun farin
280 g sukker / 360 g hvis uden farin
2 spsk stærk kaffe
70 g hvedemel
30 g kakaopulver
1/2 tsk bagepulver
1 knsp fleur de sel havsalt

Tilbehør
God vaniljeis 
Sommerolie
Et drys fleur de sel havsalt
Spiselige blomster 

Fudgy brownie med vaniljeis, sommerolivenolie og havsalt, opskrift fra amaliesigrid x Oliviers & Co

Sådan gør du

Forvarm din ovn til 175 graders varmluft.

Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad eller ved meget lav varme.

Pisk æg, brun farin og sukker sammen med et piskeris eller en elpisker. Det skal ikke være for luftigt.

Hæld smør-chokoladeblandingen i og rør kraftigt i midten af blandingen med en dejskraber for at blande det godt sammen og skabe en emulsion. Rør derefter den stærke kaffe i på samme måde.

Sigt så mel, kakaopulver, bagepulver og salt i, vend det sammen til en ensartet dej, hæld den i et ovnfast fad, en bradepande eller lignende beklædt med bagepapir. Vi brugte en form på 21x33 cm. Størrelsen på din form kan sagtens variere fra dét, bare vær opmærksom på bagetiden.

Bag kagen ved 175 graders varmluft i 30-45 min. Tjek dejen med en kniv hvert 5. minut efter 30 min. bagetid. Der skal sidde dej på kniven, og kagen skal virke en anelse ubagt uden at være decideret flydende.

Tag kagen ud og lad den køle helt af, inden du serverer den med en kugle vaniljeis, den vidunderlige sommerolie og et drys fleur de sel.

Bon appétit!

Opskrift svampet brownie med vaniljeis, olivenolie og havsalt, amaliesigrid X Oliviers & Co

Opmærksomhedspunkter

Quenelle: At lave en quenelle – den aflange, smukt formede iskugle – kan være lidt tricky. Det er nemmest, hvis din is er tempereret korrekt, så den er tilpas blød, og skeen er lidt lun.

Bagetid: Som beskrevet kan din bageform variere i størrelse og form. Det vigtige er at holde øje med bagetiden. Jo “højere” din dej er i bageformen, jo længere bagetid. Gå efter en højde på dejen, der er mellem 1-1,5 cm. Kagen vil nemlig også hæve en smule under bagningen. 

Glutenfri: Du kan uden problemer gøre brownien glutenfri ved at bruge glutenfri hvedemel, rismel eller mandelmel. Brownien vil blive endnu mere fudgy med ris- og mandelmel, men det er også bare lækkert!

Laktosefri: Du kan sagtens nyde kagen laktosefri. Bare brug en laktosefri smør, chokolade og is. 

Du kan finde flere dejlige opskrifter på AMALIESIGRIDs hjemmeside. Vi anbefaler at følge deres skønne madplan, der kommer med gode opskrifter og inspiration hver uge. Se mere her

Sommerolie limited edition spansk ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co