Vaniljeis med citrus-olivenolie, æbler & fersken

Opskrift på vaniljeis med citrusolivenolie, æbler og fersken, Oliviers & Co

Vi elsker hjemmelavet, cremet vaniljeis med frugtig citrus-olivenolie, friske æbler og ferskenmarmelade. En nem, skøn og frisk dessert, der kan forberedes flere timer, før det for alvor går løs i køkkenet.

Protip! Det er den skønneste luksus med hjemmelavet is – men skal det være ekstra nemt, kan du også købe en lækker, cremet vaniljeis af god kvalitet og anrette den som vist. 

Antal 4-6 personer
Arbejdstid 40 min Tid i alt 5 timer 40 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Olivenolie med citrus, fx mandarinolie, bergamotteolie eller citronolie
Ferskenmarmelade fra Oliviers & Co
1 vaniljestang, flækket, fx Øko Madagaskar vaniljestang fra Mette Ravn

Fra markedet
2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl sukker
1 1/3 dl crème fraîche
2 sprøde, syrlige og søde æbler, fx Rubens, vasket og skåret i fine både

Cremet vaniljeis med mandarinolie, friske æbler og ferskenmarmelade, O&CO opskrift
Sådan gør du

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Kom fløde, vaniljekorn og selve vaniljestangen i en gryde på medium-høj varme til det koger let i 3-4 minutter. Sæt gryden til side.

Pisk æggeblommer og sukker i en skål.

Fjern vaniljestangen fra mælken, og hæld den varme vaniljemælk forsigtigt i ægge/sukkerblandingen under omrøring.

Hæld blandingen i en høj pande og opvarm den forsigtigt, indtil den tykner, mens du omrører konstant. Må ikke koge!

Når du har en cremet og tyk konsistens, tilsættes 1 spsk citrus-olivenolie under let omrøring. Sæt derefter panden til side til afkøling.

Pisk crème fraîchen til en cremet og tyk konsistens og rør den i den helt afkølede blanding i panden.

Kom blandingen i en passende størrelse form og så i fryseren eller i en ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, skal blandingen helst omrøres hver halve time i formen for at forhindre, at der dannes iskrystaller. Vaniljeisen skal have minimum 4 timer i fryseren.


Anretning

Afkøl desserttallerknerne i en fryser ca. en halv time i forvejen.

Kom en stor kugle vaniljeis på en afkølet desserttallerken. Anret med 1-2 tsk ferskenmarmelade og 3-4 skiver æbler på siden, dryp med citrus-olivenolie og servér straks.

Nydes godt med et glas kølig portvin eller valnøddelikør.

Bon appétit 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

 

Vild med olivenolie til dessert? Prøv også O&CO opskriften Chokoladeglaseret bananis med olivenolie