Vaniljeis med olivenolie

Opskrift på vaniljeis med citrusolivenolie, æbler og fersken, Oliviers & Co

Vi elsker hjemmelavet, cremet vaniljeis med god olivenolie på toppen, friske æbler og figenmelonmarmelade. En nem, skøn og frisk dessert, der kan forberedes flere timer, før det for alvor går løs i køkkenet.

Protip! Det er den skønneste luksus med hjemmelavet is – men skal det være ekstra nemt, kan du også købe en lækker, cremet vaniljeis af god kvalitet og anrette den som vist. 

Hvis du vælger en ekstra jomfru olivenolie til at toppe isen med, så gå som udgangspunkt efter de milde og florale olivenolier. Vi rådgiver altid gerne, og du kan smage på alle vores olivenolier i butikkerne på Gammel Kongevej og i TorvehallerneKBH.

Antal 4-6 personer
Arbejdstid 40 min Tid i alt 5 timer 40 min

Ingredienser

Fra Oliviers & Co
Olivenolie, fx en floral Grand Cru ekstra jomfru olivenoliemandarinolie, bergamotteolie eller citronolie
Frugtkompot eller marmelade, fx figen-melonmarmelade
1 vaniljestang, flækket, fx Øko Madagaskar vaniljestang fra Mette Ravn

Fra markedet
2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl sukker
1 1/3 dl crème fraîche
2 sprøde, syrlige og søde æbler, fx Rubens, vasket og skåret i fine både

Cremet vaniljeis med mandarinolie, friske æbler og ferskenmarmelade, O&CO opskrift
Sådan gør du

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Kom fløde, vaniljekorn og selve vaniljestangen i en gryde på medium-høj varme til det koger let i 3-4 minutter. Sæt gryden til side.

Pisk æggeblommer og sukker i en skål.

Fjern vaniljestangen fra mælken, og hæld den varme vaniljemælk forsigtigt i ægge/sukkerblandingen under omrøring.

Hæld blandingen i en høj pande og opvarm den forsigtigt, indtil den tykner, mens du omrører konstant. Må ikke koge!

Når du har en cremet og tyk konsistens, tilsættes 1 spsk citrus-olivenolie under let omrøring. Sæt derefter panden til side til afkøling.

Pisk crème fraîchen til en cremet og tyk konsistens og rør den i den helt afkølede blanding i panden.

Kom blandingen i en passende størrelse form og så i fryseren eller i en ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, skal blandingen helst omrøres hver halve time i formen for at forhindre, at der dannes iskrystaller. Vaniljeisen skal have minimum 4 timer i fryseren.


Anretning

Afkøl desserttallerknerne i en fryser ca. en halv time i forvejen.

Kom en stor kugle vaniljeis på en afkølet desserttallerken. Anret med 1-2 tsk ferskenmarmelade og 3-4 skiver æbler på siden, dryp med citrus-olivenolie og servér straks.

Nydes godt med et glas kølig portvin eller valnøddelikør.

Bon appétit 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

 

Vild med olivenolie til dessert? Prøv også O&CO opskriften Chokoladeglaseret bananis med olivenolie