Chokoladecookies med pistacie
Vi er vilde med Maja magiske desserter og kager, og vi elsker at følge med i Majas æstetiske og inspirerende kage-univers på instagram. Så da Maja fortalte os, at hun bruger vores pistaciecreme i en af hendes magiske kageopskrifter, måtte vi bare smage!
I Majas bagebog Macaron finder du vidunderlige opskrifter som denne og mange flere – find bagebogen her
Antal 10 cookies
|
Arbejdstid 1 time 20 min | Tid i alt 3 timer 20 min |
Ingredienser
Til chokoladecookies
100 g smør
100 g sukker
150 g brun farin
1/3 tsk flagesalt
1 æg
125 g hvedemel
25 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
Smelt smørret i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
Rør smeltet smør, sukker, brun farin og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Sigt mel, kakaopulver og bagepulver, og vend det forsigtigt i dejen. Kom dejen i køleskabet i en times tid (eller mere).
Form kugler (ca. 50 g) af dejen, og placer dem på en bageplade med god afstand.
Bag dine cookies i 10 minutter ved 165 grader, tag dem ud af ovnen og form/skub dem helt runde (og højere) med en kagering. Bag dem i yderligere 5-10 minutter.
Til mælkechokoladeganache
225 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona
150 ml piskefløde
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend.
Stil chokoladeganachen i køleskabet i et par timer.
Til chokoladelåg
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona
Smelt og temperer chokoladen.
Rul den tempererede chokolade tyndt ud mellem to stykker chokoladeplast, og kom chokoladen i køleskabet et øjeblik, til den har sat sig.
Udstik små cirkler (samme størrelse som dine cookies) af chokoladen med en lun kagering.
Til samling og pynt
Pistaciecreme fra Oliviers & Co
Grønne, usaltede pistacienødder
Flagesalt
Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose med en stor, rund tylle, og sprøjt en ring af ganache ud på hver cookie.
Fyld midten med pistaciecreme, og drys en smule flagesalt oven på pistaciecremen.
Placer forsigtigt chokoladelågene ovenpå, og dekorer med hakkede pistacienødder og flagesalt.
Tip! Når du former dine cookies under bagningen, sikrer du en smuk rund form, en god højde og en perfekt chewy konsistens i hver eneste bid.
Bon appétit!