Håndlavet fransk keramik fra Provence – smukke farver på bordet

Håndlavet keramik fra Atelier Bernex, Oliviers & Co

Man spiser også med øjnene, og vi elsker at hylde de gode råvarer ved at nyde dem på smukt, håndlavet keramik.

Madlavning, råvarer og måltider er noget af det, der bringer os glæde i hverdagen og i vores arbejde.

For mange år siden mødte vi den smukke håndlavede keramik fra Atelier Bernex, som du finder i vores butik.

Atelier Bernex laver elegante og tidløst udførte skåle, tallerkner og olivenolieflasker i de smukkeste farver, og bringer glæde til bordet hver gang. Vi synes selv, at det er skønt at bruge den provençalske keramik til vores olivenoliesmagninger i butikken og hver dag derhjemme.

Unikt fransk kunsthåndværk

Bag Atelier Bernex står keramikerne Marie-Pierre og Cyrille, der hånddrejer, glaserer og brænder keramikken efter alle kunstens regler i deres atelier i Valréas i Provençe Alpes Côte d'Azur.

Den skønne taktile keramik med dyb, blank glasering vidner om overleverede traditioner og omhyggeligt kunsthåndværk. Hvert enkelt stykke keramik er unikt og har været igennem kunsthåndværkernes hænder op til 30 gange og brændes to-tre gange afhængigt af glasuren.

Håndlavet keramik fra Atelier Bernex, Oliviers & Co

Det franske kunsthåndværker-par har haft atelier sammen siden 1998. De deler passionen for det kunstneriske og håndværksmæssige arbejde med leret med respekt for den sydfranske regions mangeårige keramik-traditioner. Farverne er inspireret af Middelhavsregionen: skinnende laguneblå, strålende solgul, delikat pistacie og dyb aubergine, for blot at nævne nogle.

Vi er så heldige, at det lille atelier i Sydfrankrig leverer solskins-keramik til vores butik. Kom endelig ind i vores hyggelige butik på Gammel Kongevej 85 og oplev udvalget og alle farverne i virkeligheden.

Olivenolieflasker, fade og skåle til olivenolie og oliven

Keramikere som Marie-Pierre og Cyrille har naturligvis tænkt på, hvordan den uundværlige olivenolie og de gode oliven skal serveres. De har skabt den fineste olivenolieflaske i to forskellige faconer, en slank og en rund, som pynter på bordet med en praktisk hældeprop, så det er nemt at dossere olivenolien.

Har du behov for at samle olivenolie, havsalt, peberkværn og hvad du ellers bruger i den daglige madlavning, er de kvadratiske og rektangulære fade ideelle til køkkenbordet.

De små Ravier skåle passer perfekt til små serveringer, fx af oliven, tapenader, lidt olivenolie med balsamico, havsalt og friskkværnet peber.

Vælg dit eget udtryk til borddækning og anretning

I Atelier Bernex skaber Marie-Pierre og Cyrille tre kollektioner i op til 12 forskellige farver. Alle stykker keramik kan kombineres på utallige måder alt afhængigt af, hvilke farver og faconer du vælger.

Borddækning med Atelier Bernex keramik i forskellige farver, Oliviers & Co

Vælg forskellige faconer i samme farve eller farvefamilie og få et elegant monokromt eller matchende udtryk i en eller flere favorit-farver – fx laguneblå, blågrøn og perlegrå. Eller vælg farver, der spiller godt sammen – fx solskinsgul, æblegrøn og pistacie eller aubergine, hindbær og askesort. Vælger du keramik fra de forskellige kollektioner, får du et fint spil imellem helglaserede stykker keramik og keramik med rå, uglaseret yderside.

Du kan også vælge sæt i hver sin farve, så du kan skabe en farvestrålende borddækning, hvor hver gæst får hver sin farve. Eller vælg forskellige stykker keramik i alle 12 afstemte Middelhavsfarver og få et smukt dækket bord, der emmer af sydens sol og glade farver.

Borddækning med håndlavet fransk keramik, Oliviers & Co

Find udvalget af keramik fra Atelier Bernex her