Hvem skal være årets butik på Frederiksberg?

Forestil dig de åbne handelsstrøg på Frederiksberg som H.C. Ørstedsvej, Smallegade, Værnedamsvej og Gammel Kongevej om 10 år. Hvordan drømmer du om, at gaderne ser ud?

Måske drømmer du om gader med pulserende liv og smukke forretninger, hvor du kan handle alt, hvad du har brug for under åben himmel?

Om at købe nybagt brød fra Hart og god olivenolie fra OLIVIERS & CO, og så bare hjem og dyppe brød ligesom på den bedste ferie til Italien?

Om at kunne slå dig ned på hyggelige cafeer som Ipsen & CO med en god kop kaffe i hånden eller om at tage familien med til krea-dag i Creative Space?

Om at købe lækkerier hos Slagter Lars på H.C. Ørstedsvej eller slentre ned ad Værnedamsvej og nappe et glas vin og se på mennesker?

Hvis den drøm skal blive til virkelighed, er en ting sikker: Vi skal være bedre til at handle lokalt.

NÅR DU HANDLER LOKALT, SKABER DU LOKAL VÆRDI

De fysiske butikker og restaurationer puster liv og farve i gadebilledet og giver Frederiksberg sin karakter.

Livet og de åbne døre skaber tryghed, lokale jobs (også til de unge mennesker), skattekroner til nærmiljøet (og ikke til store multinationale selskaber) og indtægter, der geninvesteres i nærmiljøet. Og så pynter de lokale butikker, og de får én til at trække på smilebåndet. Tænk bare på Blomsterskuret på Værnedamsvej.

Du får ofte personlig og dejlig old school kundeservice i de lokale butikker, og der gemmer sig en solid viden om produkterne på hylden. Og på en gade som Gammel Kongevej kan du få næsten alt, hvad hjertet begærer.

Endeløse pakkeshops, Amazon og andre multinationale selskaber skaber altså ikke meget byliv og diversitet. Tværtimod... 

DU FÅR DET BYRUM, DU HANDLER HOS

Initiativet Årets Frederiksberg Butik kommer fra lokalavisen Frederiksberg Bladet og Danske Bank på Frederiksberg. Et vigtigt og fint initiativ, der sætter fokus på, at vi sammen skaber byen.

For det er nemt at glemme de mange indkøbsmuligheder i de hyggelige bydele, når man surfer rundt på nettet og klikker ting i indkøbskurven. Det er også nemmere at drøne ind til et storcenter.

Indrømmet, det kræver umiddelbart en smule mere at shoppe på de åbne handelsstrøg. Måske kan du ikke lige få den rabat, som giganterne kan tilbyde (fordi de har råd til at underbyde for at slå de små af banen). Men det er pokkers hyggeligt at handle lokalt, du går ud ad døren med et smil, og i sidste ende kommer det os alle så meget til gode.

Konsekvensen af for meget webhandel og storcentrificering er tomme butikslokaler eller de samme kædebutikker über alles. Der er hverken noget galt med at webshoppe, med storcentre eller med kædebutikker. Vi har selv en webshop for at servicere dem, der ikke kan komme forbi Gammel Kongevej. Men som med alt, handler det om at finde en balance.

En klog mand, bosat på Frederiksberg, skrev for ikke så længe siden i forbindelse med Black Friday: "Du får det byrum, du handler hos".

OG VINDEREN ER ...

Vi er beærede over at være i selskab med 6 andre skønne butikker, der var nominerede til at blive ÅRETS FREDERIKSBERG BUTIK.

Ved kåringen d. 16. januar blev vinderen Superhelten på H.C. Ørstedsvej. Kæmpe tillykke til dem!

OG DE NOMINEREDE ER ...

Vi var nomineret sammen med 6 andre fantastiske butikker, og vi vil selvfølgelig gerne give stort shout out og kærlighed til dem. For uanset hvem der løber med hæderen, er initiativet fedt, og det sætter fokus på noget af det vigtigste for vores allesammens byrum.

Give it up for:

Studio Septimus Krogh på Smallegade

Superhelten på H.C. Ørstedsvej

Candy Kiosk på Falkoner Allé

BOGhandleren på Godthåbsvej

Blackbird Hill på Allégade

Butik Kornes på Falkoner Allé

Og husk dine lokale butikker, lige meget hvor du bor. Det er de mange små salg, der afgør overlevelsen for de små butikker! 

Kærlig hilsen

Nina & Mikkel

 

Læs også indlægget Shop small på Black Friday